کلینیک زخم

روش‌های درمان فیستول مقعدی

روش‌های درمان فیستول مقعدی
آنچه در این مقاله می خوانید:

روش‌های درمان فیستول مقعدی شامل روش‌های مختلفی از جمله جراحی ستون، چسب فیبرین، فیستولوتومی و لیزر می‌شود. فیستول مقعدی یکی از مشکلات شایع ناحیه مقعد است که معمولاً نیازمند درمان جراحی است، زیرا به طور معمول خودبه‌خود بهبود نمی‌یابد. انتخاب روش درمانی به موقعیت فیستول و ساختار آن بستگی دارد. هدف اصلی درمان، بهبود فیستول و حفظ سلامت عضلات اسفنکتر مقعد برای جلوگیری از بی‌اختیاری روده است. در این مقاله از وب‌سایت کلینیک زخم به بررسی انواع روش‌های درمانی خواهیم پرداخت، البته مجدد خاطر نشان می‌کنیم که هر روش برای هر بیماری مناسب نیست و بهترین روش پس از معاینه و انجام آزمایش‌های لازم مشخص می‌شود.

بررسی روش‌های درمان فیستول مقعدی

فیستول مقعدی چیست؟ این عارضه به صورت کانال و مجراهای غیر طبیعی بین پوست و کانال مقعد ایجاد می‌شود. از جراحی فیستولوتومی گرفته تا روش‌های جدیدی مانند لیزر و چسب فیبرین، هر روش با توجه به شرایط بیمار و میزان پیشرفت بیماری مورد استفاده قرار می‌گیرد. در ادامه این مقاله به بررسی روش‌های درمان فیستول مقعدی می‌پردازیم.

 جراحی فیستول مقعدی

یکی از روش‌های درمان فیستول مقعدی جراحی است که امروزه در صورتی انجام می‌شود که فیستول در مراحل وخیمی قرار داشته یا محل آن برای انجام لیزر در دسترس نباشد.

چندین روش جراحی مختلف وجود دارد و بهترین گزینه برای شما به موقعیت فیستول و اینکه آیا کانال آن یک‌طرفه است یا شاخه‌هایی به جهات مختلف دارد، بستگی دارد.

گاهی ممکن است نیاز باشد که ابتدا ناحیه تحت بیهوشی عمومی (حالتی که شما در خواب هستید) معاینه شود تا بهترین روش درمان مشخص گردد. پیش از انتخاب این روش، جراح با شما درباره گزینه‌های موجود و مناسب‌ترین روش برای شما صحبت خواهد کرد.

حتما بخوانید  تفاوت کیست مویی و فیستول

جراحی فیستول مقعدی معمولاً تحت بیهوشی عمومی انجام می‌شود. در بسیاری از موارد، نیازی به بستری شدن شبانه در بیمارستان نیست.

خطرات جراحی فیستول مقعدی

مانند هر نوع درمانی، درمان فیستول مقعدی نیز با خطراتی همراه است. خطرات اصلی عبارت‌اند از:

عفونت که ممکن است به یک دوره آنتی‌بیوتیک نیاز داشته باشد و در موارد شدید، نیاز به درمان در بیمارستان داشته باشد.
عود فیستول احتمال دارد با وجود جراحی، فیستول دوباره ایجاد شود.
بی‌اختیاری مدفوع این خطر در بیشتر روش‌های درمانی فیستول مقعدی وجود دارد، هرچند بی‌اختیاری شدید نادر است و تلاش زیادی برای پیشگیری از آن انجام می‌شود.

 

فیستولوتومی

شایع‌ترین نوع جراحی فیستول مقعدی، فیستولوتومی است. در این روش، کل طول فیستول باز می‌شود تا به‌صورت یک زخم صاف بهبود یابد.

فیستولوتومی مؤثرترین روش‌های درمان فیستول مقعدی، برای بسیاری از فیستول‌های مقعدی است، اما معمولاً فقط برای فیستول‌هایی مناسب است که از بخش زیادی از عضلات اسفنکتر عبور نمی‌کنند، زیرا در این موارد خطر بی‌اختیاری کمتر است.

اگر جراح مجبور به بریدن بخش کوچکی از عضلات اسفنکتر شود، تمام تلاش خود را برای کاهش خطر بی‌اختیاری خواهد کرد.

در مواردی که خطر بی‌اختیاری زیاد است، ممکن است روش دیگری توصیه شود.

تکنیک‌های ستون

اگر فیستول از بخش بزرگی از عضلات اسفنکتر عبور کند، جراح ممکن است ابتدا توصیه کند یک نخ جراحی (ستون) در فیستول قرار داده شود. در این روش از روش‌های درمان فیستول مقعدی، تخلیه فیستول صورت می‌گیرد بدون اینکه نیازی به بریدن عضلات اسفنکتر باشد.

ستون، نخ جراحی است که برای چند هفته در فیستول باقی می‌ماند تا باز بماند. ستون‌های شل فیستول را تخلیه می‌کنند؛ اما آن را درمان نمی‌کنند. برای درمان فیستول، ممکن است از ستون‌های سفت‌تر استفاده شود تا به‌آرامی فیستول را ببُرند.

حتما بخوانید  علت فیستول مقعدی در مردان: بررسی علت و علائم

این روش ممکن است به چندین عمل جراحی نیاز داشته باشد که جراح با شما در میان خواهد گذاشت.

یا ممکن است پیشنهاد شود چندین فیستولوتومی انجام شود و هر بار بخشی کوچک از فیستول باز شود، یا درمان دیگری در نظر گرفته شود.

لیزر فیستول مقعدی
یکی از روش های درمان فیستول جراحی با لیزر است

چسب فیبرین

درمان با چسب فیبرین در حال حاضر تنها مورد در میان روش‌های درمان فیستول مقعدی به صورت غیرجراحی برای فیستول است که امروزه در حال گسترش است؛ اما برای هر نوع فیستولی پاسخگو نیست.

در این روش، جراح چسب را هنگام بیهوشی عمومی به فیستول تزریق می‌کند. چسب به مهروموم فیستول کمک کرده و باعث بهبود آن می‌شود.

این روش به طور کلی برای فیستول‌های ساده کمتر مؤثر از فیستولوتومی است و نتایج آن ممکن است ماندگار نباشد. اما ممکن است گزینه مفیدی برای فیستول‌هایی باشد که از عضلات اسفنکتر عبور می‌کنند، زیرا نیازی به بریدن عضلات ندارد.

پلاگ بیوپروستتیک

گزینه دیگر، قرار دادن پلاگ بیوپروستتیک است. این پلاگ که به شکل مخروط بوده و از بافت حیوانی ساخته شده است، برای مسدود کردن دهانه داخلی فیستول استفاده می‌شود. این روش برای مسدود کردن فیستول مؤثر بوده و نگرانی جدی در مورد ایمنی آن وجود ندارد. با این حال این روش به طور گسترده استفاده نمی‌شود و در نتیجه هزینه بالایی نیز به همراه خواهد داشت.

لیزر فیستول مقعدی

از روش‌های درمان فیستول مقعدی، استفاده از لیزر است. درمان فیستول مقعدی با لیزر ساده بوده و نیازی به بستری شدن نخواهید داشت. درمان با فیبر لیزری منتشرکننده شعاعی شامل استفاده از یک پرتوی لیزری کوچک برای مهروموم فیستول است. درباره اثربخشی آن ابهاماتی وجود دارد، اما نگرانی عمده‌ای در مورد ایمنی آن مطرح نیست. در این رابطه میتوانید با کادر درمانی کلینیک زخم در ارتباط باشید.

حتما بخوانید  لیزر فیستول (درمان فیستول با لیزر)

 

Picture of دکتر بابک ثابت (متخصص جراحی عمومی)

دکتر بابک ثابت (متخصص جراحی عمومی)

دکتر بابک ثابت متخصص جراحی عمومی - نظرات و اینستاگرام دکتر بابک ثابت - آدرس مطب و شماره تماس دکتر ثابت برای نوبت دهی - وبسایت تخصصی دکتر بابک ثابت

ارسال دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

برای اطلاع از هزینه عمل ها و مشاوره با پزشک در مورد:

1- درمان کیست مویی

2- درمان فیستول

3- درمان بواسیر

4- درمان زگیل

5- درمان میخچه

👇با شماره دکتر ثابت تماس بگیرید.👇