اگر شما جزو کسانی هستید که کیست مویی دارید و یا در اطرافیانتان کسی به این مشکل مبتلا است و به دنبال شیوههای درمان آن و مقایسه هزینههای آن هستید؛ با ما همراه باشید تا در این مقاله انواع روشهای درمانی کیست مویی را برایتان شرح دهیم و با مقایسه مزایا و معایب آنها و هزینههایشان در انتخابشان به شما کمک کنیم.
روشهای مختلفی برای درمان کیست مویی به کار می رود. از قدیم روشهای تهاجمی وجود داشتند و روشهای کمتر تهاجمی با لیزر که با پیشرفت علم پزشکی پدیدار شدند، برای از بین بردن جدار کیست مویی مورد استفاده قرار میگیرند. دارو درمانی کیست مویی به تنهایی در درمان قطعی کیست مویی جایگاهی ندارد. انتخاب مناسبترین شیوه درمانی، برای افراد بسیار حائز اهمیت است.
اما در ابتدا شاید افرادی که این مطلب را میخوانند شاید به طور دقیق ندانند کیست مویی چیست و چه علائمی دارد، پس ما به صورت مختصر آن را برای شما توضیح میدهیم و سپس به سراغ شیوههای درمانی میرویم.
کیست مویی چیست؟
سینوس پیلونیدال (PNS) که با نام کیست مویی یا مو برگشتی نیز شناخته میشود یک سوراخ در پوست است که معمولا در چین خوردگی باسن، شکاف بالای باسن یا هرجای دیگر از استخوان دنبالچه تا مقعد ایجاد میشود. علائم کیست مویی عموما به دلیل عفونت پوستی ایجاد میشوند و در داخل آنها مو رشد میکند. این نوع کیست معمولا عفونی شده، چرک و خون ترشح میکند و بوی بدی نیز میگیرد. اما چه زمانی درد آنها شدید میشود؟! درد کیست مویی به خصوص هنگام نشستن میتواند بسیار زیاد باشد.
شناسایی علائم کیست مویی
کیست مویی ممکن است عفونی نباشد که در این صورت، ممکن است بیعلامت نیز باشد. هنگامی که کیست مویی آلوده است، علائمی نظیر:
- احساس درد تا بالای باسن
- تورم کیست
- پوست قرمز و دردناک در اطراف ناحیه
- ترشح خون یا چرک (در صورت پارگی آبسه)
- بوی نامطبوع از ترشحات عفونی
- درد هنگام نشستن یا ایستادن
- موهای بیرون زده از ضایعه
- ایجاد بیش از یک دستگاه سینوسی، یا سوراخ در پوست
- همچنین ممکن است تب کم درجهای داشته باشید اما این مورد بسیار کمتر مشاهده میشود.
انواع درمانهای کیست مویی چیست؟!
شاید با خودتان که فکر کردید، اولین گزینهای که به ذهنتان رسید عمل جراحی بوده باشد! اما باید این نکته را بدانید که شما تنها زمانی میتوانید عمل جراحی اصلی برای درمان کیست مویی را انجام دهید که عفونت و التهاب پوستی موجود در این ناحیه، به طور کامل تخلیه شده باشد. اگر شما در هنگام مراجعه پزشک و بیمارستان، ناحیه کیست موییتان دچار آبسه شده باشد، فورا باید تحت عمل جراحی قرار بگیرید و آبسه کیست مویی شما توسط پزشکتان در ابتدا تخلیه شود.
اگر کیست مویی شما همراه با سلولیت و التهاب پوستی باشد، از داروهای آنتی بیوتیکی طیف وسیع برای کاهش این علائم استفاده میشود. پس از تخلیه آبسه، التهاب پوستی ناحیه عمل شده پس از گذشت مدت زمان کوتاهی رفع میشود.
وقتی کیست مویی به طور قطعی در بیمار تشخیص داده شد، روند اصلی درمان کیست مویی باید هرچه سریعتر و در کوتاه ترین زمان برای بیمار انجام شود. زیرا هرچه زمان بیشتری از دست بدهیم، امکان افزایش وسعت کیست وجود دارد و عوارض پوستی همراه این کیست مانند ایجاد فیستول به مرور زمان در بیمار افزایش مییابد. در این حالت تسکین درد کیست مویی برای فرد مشکل خواهد بود.
به صورت کلی برای درمان سینوس پیلونیدال، از دو روش جراحی و لیزر درمانی استفاده میشود.
استفاده از روش جراحی برای درمان کیستمویی
یکی از روشهای درمان کیست مویی، استفاده از جراحی میباشد. از روش جراحی برای برداشت کامل سینوس مویی استفاده میشود. این روش علی رغم عوارض جانبی بسیار زیادی که برای فرد دارد، دارای درصد موفقیت بسیار مناسبی نیز میباشد و در موارد حاد و شدید این بیماری، راه حل مناسبی برای درمان میباشد.
جراحی به دو روش صورت میگیرید:
۱. جراحی باز کیستمویی
عمل جراحی با روش باز تحت بیهوشی در اتاق عمل انجام می شود که جراح با استفاده از تیغ جراحی محل عفونت و کیست را به طور کامل تخلیه می کند. محل زخم تا زمان بهبودی کامل باز مانده و روی آن پانسمان می شود. فرد باید روزانه پانسمان خود را تعویض کند.
برخی از معایب این روش شامل مواردی نظیر:
- دوره نقاهت طولانی چند ماهه
- هزینه بالای تعویض پانسمآنهای روزانه
- به دلیل باز بودن زخم احتمال عفونت بالاست و عفونت منجر به عود می شود.
۲. جراحی کیست مویی پایین کمر به روش بسته
در این روش محل کیست به شکل بیضی برش خورده و نسبت به روشهای دیگر کمی متفاوت میباشد. پس از تخلیه کامل عفونت محل زخم بخیه خورده تا بهبود پیدا کند. در این روش احتمال عود بیماری و عفونت نسب به جراحی به روش باز بالاتر است. در نتیجه ممکن است فرد به آنتی بیوتیکهای قویتری نیاز پیدا کند.
چسب فیبرین و عوارض طولانی مدت آن:
در همین دسته روش عملهای بسته، روش دیگری نیز وجود دارد که در گذشته بخاطر عوارض محدود کوتاه مدتش بسیار متداول نیز بوده است. یک روش برای درمان کیست مویی تراشیدن کیست و پرکردن آن با چسب فیبرین است. به دلیل کمتر تهاجمی بودن این روش، عوارض جانبی محدودی برای بیمار ایجاد میشود و دارای مزایای مختلفی است که شامل درد کم تر و بهبودی سریعتر علائم و بازگشت به زندگی نرمال بعد از یک تا دو روز است. اما این روش معایبی نیز دارد که از مهمترین آنها امکان بازگشت کیست در طولانی مدت است و برای سینوس مویی حاد به هیچ عنوان توصیه نمیشود.
مراقبتهای پس از جراحی و مکافاتهایش!
عمل جراحی به روش بسته معمولا ۴ هفته طول می کشد تا بهبود پیدا کند. در صورتی که اگر زخم باز باشد، هفته های بیشتری ترمیم پیدا کردن آن طول می کشد. در طی این مدت باید مراقب باشید که زخم عفونت نکرده و عود نکند. انجام نکات زیر پس از جراحی تقریبا برای هر فردی ضروری است:
- خودداری از انجام ورزشها و فعالیت های سنگین تا زمان بهبودی کامل.
- بهتر است تا جایی که ممکن است کارهایی که نیاز به نشستن طولانی مدت دارند، انجام ندهید.
- در صورتی که شغلتان ایجاب میکند طولانی مدت بنشینید، هر نیم ساعت سعی کنید بلند شده و قدم بزنید.
- به راه کارهای پزشکتان به خوبی گوش کنید حتی اگر از شما میخواهد مدت یک هفته به حمام نروید!
لیزر کیست مویی
می توان گفت درمان کیست مویی با لیزر بهترین روش برای از بین بردن این عارضه است که امروزه توسط متخصصان جراحی در کلینیکهای پزشکی برای درمان قطعی بیماران استفاده میشود. از آن جایی که درمآنهای خانگی در درمان کیست مویی جایی ندارند، بیماران در آخر مجبور به انتخاب یکی از دو روش، جراحی یا لیزر هستند.
عمل با لیزر در حقیقت به معنای استفاده از اشعه لیزر به جای تیغ جراحی برای برش و خارج کردن بافت عفونی از داخل پوست است. جراح طی درمان با لیزر فقط کیست موها را خارج میکند و بر خلاف جراحی سنتی قسمت بزرگی از پوست و گوشت فرد بریده نمیشود. اشعه لیزر تا عمق بافت عفونی نفوذ کرده و هرگونه عفونت را سوزانده و از بین میبرد در نتیجه احتمال بازگشت بیماری کاملا نزدیک به صفر است. همچنین دقت این روش بسیار بالا است و آسیب بسیار کمتری را به پوست وارد میکند.
این روش درمانی نیازی به بیهوشی ندارد و فقط با بیحسی انجام میشود و نوعی عمل سرپایی تلقی میشود.
در این فرآیند از پرتو لیزر برای حذف زباله و چرک استفاده می شود. سینوس به راحتی برداشته می شود. برای التیام زخم نیازی به بخیه نیست. پس از تمیز کردن مجرای سینوسی، پرتو لیزر به سینوس فرستاده می شود. از فیبر لیزری شعاعی برای تخریب دستگاه بدون ترک زخم استفاده می شود. بیماری سینوس پیلونیدال نیاز به مشاوره فوری با پزشک دارد. درمان سینوس پیلونیدال بدون جراحی توسط بسیاری از بیماران در خانه انجام می شود. با کمک بسیاری از درمانهای خانگی، افراد با کاهش درد، احساس آرامش میکنند. اما درمان های خانگی راه حل دائمی نیستند. پس از جراحی لیزر پیلونیدال باید لیزر درمانی انجام دهید که هیچ محدودیتی در رژیم غذایی نداشته باشد. ریکاوری جراحی سینوس پیلونیدال پس از لیزر درمانی با نرخ بسیار بالاتری است. بروز کیست پیلونیدال در زنان کمتر از مردان است. این بیماری را هرگز نباید نادیده گرفت و باید به موقع درمان شود. اگر بدیهی تلقی شود ممکن است منجر به وخیم شدن سینوس پیلونیدال شود.
دوران نقاهت پس از لیزر کیست مویی چگونه است؟
مراقبت بعد از عمل کیست مویی باید طبق دستور پزشک و بسته به نوع کیستی که مورد عمل قرار گرفته، انجام شود تا از عود مجدد بیماری و یا بروز عفونت جلوگیری شود. زخم باید کاملا تمیز و عاری از مو نگهداری شود. طبق توصیهی جراحان معمولا باید زخم را حتی پس از التیام عاری از مو نگه داشت و هر چند هفته یک بار موها را به روشهای مختلف از بین برد تا احتمال برگشت بیماری کاهش داد.
مهمترین سوال؛ هزینه عمل کیست مویی چقدر است؟
یکی از سوالاتی که ممکن است در ذهن بیشتر شما خوانندگان این مطلب نقش بسته باشد، پرسش در مورد هزینه عمل یا لیزر کیست مویی است؟ و اینکه آیا این عمل کیست مویی با بیمه امکان پذیر است یا نه؟
لازم به ذکر است که هزینه کیست مویی برای هر کس متفاوت است و به یک سری شرایط بستگی دارد.
عوامل زیادی میتوانند در تعیین هزینه عمل جراحی کیست مویی تاثیر گذار باشند، از جمله این عوامل می توان به موارد زیر اشاره کرد:
- نوع جراحی: شیوه جراحی کیست مویی میتواند تاثیر بسیار زیادی در قیمت عمل کیست مویی داشته باشد.
- شرایط بیمار: در صورتی که بیماری کیست مویی در مراحل اولیه خود باشد تعرفه عمل کیست مویی ارزانتر از زمانی خواهد بود که کیست مویی روند پیشرفته خود را در پیش گرفته باشد.
- مرکز درمانی: مرکز درمانی که در آنجا عمل کیست انجام میشود، تاثیر بسیار زیادی در قیمت نهایی عمل کیست دارد. اینکه آیا این مراکز خصوصی هستند یا دولتی؟!
- دستمزد جراح: مشخص است که جراحان خبره و با دانش بالا، هزینه بیشتری را از بیماران خود طلب میکنند. اما به یاد داشته باشید که هیچگاه به دلیل هزینه اندک سلامت خود را به خطر نیاندازید!
- مدت زمان بستری: هرچقدر زمان بیش تری را برای درمان کیست مویی بستری باشید، هزینه جراحی کیست مویی بیشتر خواهد شد.
- تحت پوشش بیمه بودن عمل کیست مویی: به دلیل آن که این نوع عمل یک عمل سرپایی شناخته میشود، بیمه از تحت پوشش قرار دادن کیست مویی خودداری میکند. البته یک اسثنا هم در اینجا وجود دارد آن هم روش بسیار سنتی، عمل جراحی به روش باز است که چون همراه بیهوشی و بستری در بیمارستان است، جزو عملها شناخته شده و تحت پوشش بیمه قرار میگیرد. اما یادتان میآید که چه عوارضی داشت؟
هزینه عمل کیست مویی با لیزر چقدر است؟
یکی از مواردی که همواره ذهن بسیاری از بیماران را به خود مشغول میکند هزینه عمل لیزر است؛ زیرا برخی این تصور را دارند که برای لیزر باید هزینه زیادی پرداخت شود. اما این یک باور غلط است!
لیزر کیست مویی به عنوان یک روش سرپایی که هیچگونه نیازی به بستری شدن ندارد، در نظر گرفته می شود. در نتیجه هزینه عمل کیست مویی با لیزر تحت پوشش بیمه عادی قرار نخواهد گرفت. البته این موضوع نباید بیماران را از لیزر درمانی که بهترین شیوه درمانی کیست مویی است منصرف سازد، چرا که هزینه عمل کیست مویی با جراحی نیز تفاوت زیادی با هزینه لیزر درمانی ندارد. یکی از دلایل اصلی ما برای اثبات این موضوع این است که شما فقط هزینه خود جراح را در نظر میگیرید!! هزینه تیم جراحی، داروی بیهوشی، تعویض پانسمان، بستری دربیمارستان را به طور کلی نادیده میگیرید و با محاسبه اینها چه بسا هزینه عمل جراحی به روشهای سنتی بیشتر از لیزر درمانی هم بشود!! البته اگر این را نادیده بگیریم که احتمال عود آن بسیار بالاست و ما مجبور به انجام عمل مجدد میشویم و انگار که پول دو عمل را پرداخت کردهایم!!
تعیین قیمت دقیق برای هزینه عمل کیست مویی به تمام عواملی که در بالا به آن اشاره کردیم بستگی دارد، اما به طور میانگین از ۳ میلیون شروع شده و از مرز ۸ میلیون تجازو نمیکند.
یادتان باشد که روش درمان لیزر کیستهای مویی، هیچ یک از مراقبت های سخت و عوارض بعد از جراحی سینوس پیلونیدال را ندارد و بیمار درد و خونریزی را احساس نمی کند، پس جای نگرانی نیست؛ پس بهترین انتخاب برای ما همین روش است.
اطلاعات تکمیلی هزینه لیزر کیست مویی | |
---|---|
📌انواع | جراحی و لیزر درمانی |
💎عوامل موثر | نوع عمل، مرکز درمانی، دستمزد جراح، مدت زمان بستری، بیمه |
⭐انواع جراحی | جراحی باز، جراحی به روش بسته |
👤 بهترین مرکز درمانی کیست مویی در تهران | کلینیک زخم |
✔مزایا | دوره نقاهت کوتاه، بدون درد و خونریزی، هزینه مناسب |
⭕مراقبت های بعد عمل | ضد عفونی محل زخم، تغذیه مناسب، تراشیدن موهای اطراف باسن، کاهش وزن |