خال ها در اغلب موارد لکه های آزار دهنده ای بر روی پوست هستند. بسیاری از افراد اقدام به حذف آن ها با روش های مختلف می کنند ولی برداشتن خال با لیزر رایج تر است. برداشتن خال با لیزر می تواند هم در یک و هم چند بار انجام شود. اکثر بیمارانی که از لیزر درمانی برای برداشتن خال استفاده می کنند، یک تا سه درمان را انجام می دهند. ما در این مقاله قصد داریم در کنار نحوه لیزر خال و توضیح انواع خال به تعدادی از سوالات شما نیز پاسخ دهیم.
برداشتن خال با لیزر
آنچه در این مقاله می خوانید:
نحوه برداشتن خال با لیزر
در طول روش لیزر برداشتن خال، فلاش های قدرتمند نور و انرژی گرمایی برای از بین بردن سلول های رنگدانه تا لایه های زیر جلدی استفاده می شود. اولین درمان کاملاً مؤثر است، برای صاف کردن خال مادرزادی، کاهش اندازه آن و حذف کامل رنگدانه، نورد هی طولانی تری لازم است.
پس از اینکه ناحیه مورد نظر از پوست با لیزر درمان شد، روند بهبودی آغاز می شود. در هفته اول برداشتن خال با لیزر، پوسته های کوچکی روی ناحیه ظاهر می شود که به محض بهبودی کامل پوست زیر آن، خود به خود ناپدید می شوند. پس از آن، یک ناحیه قرمز روی پوست ظاهر می شود که صورتی و سپس سفید می شود. ممکن است بریدگی در محل برداشتن ایجاد شود (اگر خال برداشته شده بزرگ باشد). با گذشت زمان (پس از ۲-۳ ماه)، پوست صاف می شود و علامت حذف تقریباً نامرئی می شود.
مراقبت های قبل از برداشتن خال با لیزر
قرار گرفتن در معرض لیزر یک روش هدفمند برای جوانسازی و نوسازی پوست، هم برای برداشتن خال و هم برای سایر اهداف زیبایی مانند ضد پیری است. به همین دلیل، برای آماده شدن برای برداشتن خال با لیزر باید چند کار را انجام دهید.
توصیه های اصلی عبارتند از :
- ۴۸ ساعت قبل از عمل از مصرف داروهای رقیق کننده خون خودداری کنید.
- ۴۸ ساعت قبل از عمل الکل مصرف نکنید.
- به طور موقت استفاده از برخی محصولات مراقبت از پوست مانند لوازم آرایشی حاوی رتینول یا اسید را متوقف کنید
مهم است که با پوست تمیز پیش پزشک حاضر شوید به این معنی که هیچ آرایش یا مرطوب کننده ای در ناحیه مورد نظر نباشد. اگر می خواهید از کرم ضد درد موضعی استفاده کنید، در ابتدای نوبت به متخصص پوست خود اطلاع دهید. اگر تبخال فعال در نزدیکی ناحیه ای که می خواهید خال را بردارید، دارید، لطفاً صبر کنید تا تبخال کاملا برود و بعد از پزشک ویزیت بگیرید.
نظرات بیماران بعد از عمل لیزر با دکتر ثابت
برای مشاهده ویدیوهای عمل و نظرات بیماران بر روی لینک زیر کلیک کنید.
مراقبت های بعد از حذف خال با لیزر
بهبودی پس از برداشتن خال با لیزر با لیزر ساده است و ریتم طبیعی زندگی را مختل نمی کند. جدا از چند قانون که باید رعایت کنید تا مطمئن شوید که پوست شما پس از درمان به خوبی بهبود می یابد، می توانید فعالیت های عادی روزانه خود را انجام دهید.
قوانین اولیه بازیابی:
- به مدت ۱ تا ۳ روز از مصرف رقیق کننده های خون و الکل خودداری کنید.
- خود را در معرض فعالیت بدنی قرار ندهید، از افزایش تعریق اجتناب کنید.
- در طول دوره بهبودی پوست از شستشو با آب داغ خودداری کنید، از حمام های هیدروماساژ و سونا خودداری کنید.
- کرم مخصوص لیزر استفاده کنید.
آیا نتایج لیزر خال دائمی است؟
رنگدانه ای که توسط لیزر از بین می رود، بر نمی گردد. این امر به ویژه در مورد خال ها که توسط عوامل خارجی ایجاد می شود و نه ژنتیکی صدق می کند. برخی از بیماران خال هایی دارند که پس از برداشتن، برمی گردند. مهم است که مطمئن شوید خال برگشتی خوش خیم است، بنابراین در صورت مشاهده خال در یک نقطه قدیمی حتما به متخصص پوست مراجعه کنید. قطعا یک متخصص بهتر از هر کسی می تواند به شما کمک کند.
چگونه بفهمیم کدام خال باید برداشته شود؟
اگرچه اکثر افراد ۱۰ تا ۴۰ (یا بیشتر) خال روی بدن خود دارند، اما تعداد آنها معنایی ندارد. می توانید متوجه شوید که خال باید بعد از درماتوسکوپی برداشته شود. چندین نوع اصلی خال وجود دارد.
مادرزادی
اینها خال هایی هستند که با آنها متولد شده اید، آنها در اشکال، اندازه ها و عمق رنگ های مختلف، اغلب محدب یا بیضی شکل هستند. گاهی اوقات خال های مادرزادی می توانند با رشد بدن رشد کنند و گاهی اوقات در دوران کودکی از اندازه آنها کاسته می شود. تصور میشود که خالهای مادرزادی احتمال ابتلا به ملانوم (سرطان پوست) را افزایش میدهند، اما در بیشتر موارد دلیلی برای نگرانی نیستند.
طبیعی
در طول زندگی، معمولاً تا ۲۰ سال رشد می کند. خال های معمولی می توانند در هر قسمتی از بدن ظاهر شوند، ظاهری به طور کلی یکنواخت داشته باشند و موها از آنها رشد کنند. عمل برداشتن خال با لیزر می تواند این نوع از خال ها را نیز به راحتی از نواحی مختلف بدن حذف کند.
آتیپیک
خال های آتیپیک بیشترین نگرانی را ایجاد می کنند زیرا شانس بیشتری برای ایجاد سلول های سرطانی دارند. خال های مادرزادی غیر معمول معمولاً روی تنه بدن ایجاد می شوند و دارای بافت سنگریزه ای محدب، رنگ های مختلف و اندازه بیش از ۶ میلی متر هستند، گاهی اوقات تغییر شکل می دهند. اگر متوجه خال مادرزادی غیر معمولی شدید، آن را بررسی کرده و حذف کنید.
چه چیزی باعث لکه های مادرزادی می شود؟
اگرچه متخصصان پوست بر این باورند که خالها به دلیل غلظت ملانوسیتها ایجاد میشوند، اما برخی عوامل باعث شایعتر شدن خالها میشوند. به عنوان مثال، عوامل ژنتیکی، قرار گرفتن در معرض نور خورشید یا آسیب های پوستی باعث تضعیف سد پوستی و رشد سریع ملانوسیت ها می شود. ظاهر خال ها همچنین با نوسانات شدید هورمونی مانند بارداری همراه است.
آیا می توان از خال های مادرزادی جلوگیری کرد؟
متأسفانه این عملاً غیرممکن است. علاوه بر استفاده منظم از ضد آفتاب، بسیاری از عوامل مرتبط با تشکیل خال خارج از کنترل شما هستند. البته برداشتن خال با لیزر روش نوینی است که می توان با کمک آن از شر خال های خطرناک خلاص شد. توصیه می شود انواع خال های مادرزادی زیر را حذف کنید:
- چندگانه
- مشکی
- شکل غیر معمول
- برآمدگی یا به شدت بیرون زده بالای سطح پوست
- اشتراک گذاری در :
دکتر بابک ثابت (متخصص جراحی عمومی)
دکتر بابک ثابت متخصص جراحی عمومی - نظرات و اینستاگرام دکتر بابک ثابت - آدرس مطب و شماره تماس دکتر ثابت برای نوبت دهی - وبسایت تخصصی دکتر بابک ثابت
- بدون نظر
ارسال دیدگاه