کلینیک زخم

صبحانه افراد دیابتی

برای بسیاری از افراد، صبحانه فراموش‌شده‌ترین وعده غذایی در روز است. فارغ از اینکه صبحانه به‌عنوان یک وعده غذایی بسیار مهم برای همه افراد است؛ اما اگر شما مبتلابه دیابت هستید، این وعده برایتان بسیار حیاتی‌تر است! اغلب صبحانه را مهم‌ترین وعده غذایی روز می‌نامند. این موضوع، حتی برای افراد مبتلابه دیابت بیشتر صادق است؛ اما چرا؟! یک وعده غذایی صبحگاهی به ثابت نگه‌داشتن قند خون در طول روز کمک می‌کند. یک مطالعه نشان داد که حذف آن باعث افزایش بیشتر قند خون بعد از ناهار و شام می‌شود؛ اما همه صبحانه‌ها یکسان ساخته نمی‌شوند. برای شروع درست روز، صبحانه شما باید حاوی فیبر، پروتئین بدون چربی و چربی‌های سالم باشد.
بهترین صبحانه برای افراد دیابتی چیست؟
آنچه در این مقاله می خوانید:

با توجه به اینکه تعداد زیادی از گزینه‌های صبحانه پرطرفدار سرشار از کربوهیدرات هستند، داشتن گزینه‌های صبحانه مغذی، خوشمزه و سیرکننده می‌داند در صورت ابتلا به دیابت مشکل‌ساز باشد. در این مقاله همراه ما باشید تا چند ایده عالی برای صبحانه برای مبتلایان به دیابت را باهم برسی کنیم.

دیابت چیست؟

قبل از این موضوع که بیماران مبتلابه دیابت، صبحانه چه بخورند را بررسی کنیم، ابتدا به بیماری دیابت اشاره‌ای داشته باشیم. یکی از بیماری‌های قدیمی که از گذشته‌های دور، افراد به دلایل مختلف به آن مبتلا می‌شدند و به‌خصوص درگذشته عامل مرگ در بسیاری از افراد بود، بیماری دیابت است.

این بیماری امروزه، با پیشرفت‌هایی که در زمینه درمان بیماری‌ها در درمان پزشکی و علم تغذیه برای کنترل مصرف مواد غذایی صورت گرفته، تا حد زیادی کنترل‌شده است. بااین‌حال هنوز هم آمار ابتلا به آن درصد زیادی داشته و مشکلات مختلفی، ناشی از این بیماری بوده و گریبان گیر افراد مبتلا می‌شود.

تغییراتی که در داخل بدن اتفاق می‌افتند، باعث بروز بیماری می‌شوند؛ بیشترین عامل داخلی در ابتلا به بیماری‌ها، تغییر در سطح و میزان ترشح هورمون‌های مختلف است.

به‌طور خلاصه می‌توان گفت، دیابت ازجمله مشکلاتی است که تغییرات هورمونی درونی و اختلال در کار غده پانکراس عامل بروز آن است. به‌طور کل، تمام غذایی که در طول روز مصرف می‌شود، در فرآیند هضم به مولکول‌ها و ذرات سازنده و موردنیاز اندام‌ها و سلول‌ها تبدیل می‌شود.

آیا دیابت دارای انواع مختلفی است؟

دیابت به‌صورت شناخته‌شده، دارای دو نوع مختلف، دیابت نوع یک و دیابت نوع دو می‌باشد.

اما انواع مختلف دیگری از دیابت نیز وجود دارند که در زمان‌های مختلف، در اثر مشکلات بدن و … به وجود می‌آید. این مدل‌ها نیز درنهایت به دیابت نوع دو منجر شده، یا بعد از حل مشکلی که باعث دیابت شده است، درمان می‌شوند.

چرا تغذیه در بیماران دیابتی مهم است؟

با توجه به این‌که این فعالیت و خوردن غذا از اصلی‌ترین کارها در طول یک شبانه‌روز است، تأثیرات ناشی از آن نیز در تمام دوران به زندگی انسان‌ها قابل‌مشاهده می‌باشد. یکی از تأثیرات تغذیه، تأثیر بر وضعیت بیماری‌ها و تشدید یا تسکین آن‌ها می‌باشد؛ که این امر فقط مختص ابتلا به بیماری دیابت نیست، بلکه در شدت‌گیری آن نیز نقش بسزایی دارد!

حتما بخوانید  علائم و نشانه های دیابت را دست کم نگیرید.

درزمینه بیماری دیابت با توجه به این‌که مصرف قند و چربی‌ها باید محدودتر شود، افراد میل بیشتری به استفاده از این مواد دارند که در صورت استفاده، به‌خصوص استفاده کنترل نشده و بیش‌ازحد، احتمال شدت گیری قند خون وجود دارد.

تمام موادی که دارای قند طبیعی یا مصنوعی باشند، می‌توانند قند خون را بالاتر ببرند که این احتمال در مصرف مواد غذایی با قند مصنوعی بیشتر می‌باشد. نه‌تنها مواد قندی، بلکه مصرف بی‌رویه مواد غذایی حاوی نشاسته نیز می‌تواند عامل تشدید قند خون باشد.

نظرات بیماران بعد از عمل لیزر با دکتر ثابت

برای مشاهده ویدیوهای عمل و نظرات بیماران بر روی لینک زیر کلیک کنید.

دکتر بابک ثابت

چند ایده خلاقانه برای صبحانه مناسب دیابت!

در این قسمت از مقاله به معرفی ۷ نوع صبحانه خوشمزه و مقوی برای بیماران دیابتی پرداختیم.

۱. تخم‌مرغ

تخم‌مرغ، یک انتخاب خوشمزه، همه‌کاره و عالی برای صبحانه برای افراد مبتلابه دیابت است.

تخم‌مرغ‌ کالری کم و پروتئین بالایی دارد و در هر تخم‌مرغ بزرگ حدود ۷۰ کالری و ۶ گرم پروتئین فراهم می‌کنند. علاوه بر این، یک تخم‌مرغ حاوی کمتر از ۱ گرم کربوهیدرات است.

شما می‌توانید از تخم‌مرغ به روش‌های مختلف مانند سرخ‌شده، آب پز یا اسکرامبل لذت ببرید. از طرف دیگر، سعی کنید یک املت سالم و خوشمزه با انواع سبزی‌ها مانند اسفناج، قارچ و فلفل دلمه‌ای درست کنید.

۲. پودینگ دانه چیا

دانه چیا برای افراد مبتلابه دیابت عالی است زیرا سرشار از فیبر و اسیدهای چرب امگا ۳ سالم است و درعین‌حال کربوهیدرات قابل هضم کمی دارد. کربوهیدرات‌های قابل هضم آن‌هایی هستند که می‌توانند توسط بدن شما استفاده شوند و سطح قند خون را افزایش دهند.

حتما بخوانید  بهترین دکتر تغذیه در تهران

علاوه بر این، فیبر محلول در دانه‌های چیا می‌تواند با کاهش سرعت حرکت غذای سریع در روده و جذب در جریان خون، به کاهش سطح قند خون شما کمک کند.

برای تهیه پودینگ دانه چیا در یک شب، ۲۸ گرم دانه چیا، ۱ فنجان شیر بادام شیرین نشده و کمی عصاره وانیل را در یک شیشه قرار دهید. خوب تکان دهید تا ترکیب شوند و یک مدت در یخچال قرار دهید.

برای افزایش طعم، روی پودینگ دانه چیا را با میوه‌های تازه کم کربوهیدرات مانند بلوبری یا توت‌فرنگی اضافه کنید. برای شیرینی بیشتر، می‌توانید کمی از شیرین‌کننده‌های بدون قند اضافه کنید.

۳. کره آجیل و میوه

کره بادام‌زمینی، بادام یا سایر آجیل‌های بدون شکر را روی نان تست سبوس‌دار بمالید. به دنبال نان با حداقل ۳ گرم فیبر در هر برش باشید. میوه‌های تازه مانند تکه‌های توت‌فرنگی یا تمشک را روی آن قرار دهید. همچنین می‌توانید نان را با وافل یا پنکیک سبوس‌دار تعویض کنید.

۴. کاسه بلوبری، کینوا و کدوتنبل

کینوا یک دانه با گلیسمی پایین، فیبر بالا و پروتئین بالا است. این یک جایگزین عالی برای بلغور جو دوسر است و به‌طور طبیعی بدون گلوتن است. سعی کنید کدوتنبل کنسرو شده را برای ویتامین A و فیبر اضافه کنید و روی آن بلوبری را اضافه کنید.

۵. اسموتی بری آجیلی

توت‌ها قند کمی دارند و سرشار از مواد مغذی هستند. پودر پروتئین پرکننده و چربی‌های سالم را به شکل شیر نارگیل یا کره آجیل اضافه کنید و مطمئن باشید که حتی ساعت‌ها بعد احساس سیری خواهید کرد. به‌عنوان یک امتیاز، مقداری کلم پیچ یا اسفناج برای ویتامین‌ها و تغذیه اضافی اضافه کنید.

۶. نان تست آووکادو

نان تست آووکادو، یک غذای ساده و محبوب است که می‌تواند صبحانه مناسب دیابت باشد و افراد دیابتی از آن لذت ببرند.

حتما بخوانید  نقش دکتر تغذیه در درمان دیابت چیست؟

برای شروع، آووکادو مملو از فیبر و اسیدهای چرب تک غیراشباع است که می‌تواند به جلوگیری از افزایش بیش‌ازحد قند خون بعد از غذا کمک کند. این مزیت همچنین توسط فیبر نان چند دانه تقویت می‌شود.

اگر مایل هستید، یک تخم‌مرغ آب پز اضافه کنید تا محتوای پروتئین و چربی آن افزایش یابد. از طرف دیگر، برای طعم بیشتر، کمی نمک و فلفل یا مقداری سس فلفل قرمز کم کربوهیدرات اضافه کنید.

نان تست آووکادو سرشار از چربی‌های سالم و فیبر است و ممکن است به کنترل قند خون کمک کند و گزینه خوبی برای افراد مبتلابه دیابت باشد.

۷. غلات سبوس گندم

سبوس گندم لایه بیرونی دانه گندم است که در طی فرآیند آسیاب کنده می‌شود.

هنگامی‌که سبوس گندم به غلات تبدیل می‌شود، سبوس آن به‌صورت پرک یا گلوله پردازش می‌شود. این‌ها سرشار از مواد مغذی و فیبر هستند و بار گلیسمی پایینی دارند، به این معنی که سطح قند خون را به آرامی و نه سریع افزایش می‌دهند. همین باعث می‌شود آن‌ها، صبحانه مناسب دیابت باشند.

برای مشاوره تخصصی با آقای دکتر ثابت و اطلاع از روش های درمانی تماس بگیرید.

و سخن آخر

تهیه صبحانه‌های مغذی، خوشمزه و سیرکننده می‌تواند برای افراد دیابتی دشوار باشد؛ اما به یاد داشته باشید، هنگامی‌که دیابت دارید، یک صبحانه سالم بخش مهمی از مراقبت از خود است.

خوشبختانه، گزینه‌های سالم زیادی برای کشف وجود دارد. این‌ها می‌توانند به شما کمک کنند سطح قند خون خود را مدیریت کنید و تا زمان ناهار انرژی لازم را حفظ کنید.

به خاطر داشته باشید که اگرچه این ایده‌های صبحانه می‌تواند به شما کمک کند قند خون خود را بعد از صبحانه کنترل کنید، اما همچنان باید یک رژیم غذایی مغذی و متعادل را در طول روز دنبال کنید تا قند خون خود را در سطح سالم نگه‌دارید.

Picture of دکتر بابک ثابت (متخصص جراحی عمومی)

دکتر بابک ثابت (متخصص جراحی عمومی)

دکتر بابک ثابت متخصص جراحی عمومی - نظرات و اینستاگرام دکتر بابک ثابت - آدرس مطب و شماره تماس دکتر ثابت برای نوبت دهی - وبسایت تخصصی دکتر بابک ثابت

ارسال دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

برای اطلاع از هزینه عمل ها و مشاوره با پزشک در مورد:

1- درمان کیست مویی

2- درمان فیستول

3- درمان بواسیر

4- درمان زگیل

5- درمان میخچه

👇با شماره دکتر ثابت تماس بگیرید.👇