کلینیک زخم

بهترین پماد سوختگی

برای تجویز پماد سوختگی و داروهای مورد نیاز محل آسیب دیده ، پزشکان به دو عامل توجه می کنند: عمق سوختگی و اندازه سوختگی که با درصد سطح کل بدن اندازه گیری می شود. عمق سوختگی بستگی به میزان داغ بودن عامل و مدت تماس منطقه سوخته با عامل و ضخامت پوست ناحیه دارد. برای درک بهتر سوختگی خود به پزشک مراجعه کنید تا پماد سوختگی وداروهای مورنیاز را دریافت کنید برای بهبود سوختگی.
انواع پماد سوختگی
آنچه در این مقاله می خوانید:

سه سطح آسیب سوختگی وجود دارد:

در این قسمت از مقاله سه سطح سوختگی را به طور کامل توضیح می دهیم.

سوختگی درج سه اول:

این سوختگی صدمات جزئی به پوست وارد می کنند. ممکن است پوست قرمز و حساس یا متورم شود. یک مثال می تواند آفتاب سوختگی ملایم باشد که قرمز می شود و ممکن است پوست کنده شود. سوختگی های درجه یک عموماً در خانه قابل درمان هستند ونیازی به پماد سوختگی وداروی خاصی ندارد.

سوختگی های درجه دو(سوختگی با ضخامت جزئی):

این سوختگی ها از لایه دوم پوست به نام درم عبور می کند وباعث درد ، قرمزی و تاول می شوند و اغلب دردناک هستند. سوختگی ممکن است با ترشح یا خونریزی همراه شود. آنها معمولاً در عرض ۱ تا ۳ هفته بهبود می یابند. پس از بهبودی ، ممکن است رنگ پوست تغییر کند. این سوختگی ها عموما جای زخم برجسته ای باقی نمی گذارند. درمان سوختگی درجه دو متفاوت است وبستگی به زخم دارد هم می توان از پماد سوختگی استفاده کرد وهمچنین کرم های انتی بیوتیکی ولی باید از پزشک پرسیده شود.

سوختگی های درجه سه (سوختگی با ضخامت):

این سوختگی شدیدتر هست و به هر دو لایه پوست آسیب می رساند و همچنین ممکن است به استخوان ها ، ماهیچه ها و تاندون های زیرین آسیب برساند. پوست آسیب دیده ممکن است سفید ، سیاه و/یا خاکستری شود. ممکن است احساس خشکی و چرم شود. گاهی اوقات هیچ دردی وجود ندارد زیرا انتهای عصبی زیر پوست از بین می رود. سوختگی های درجه سه خطر عفونت بالایی دارند ودرمان آن عمل جراحی است و پماد سوختگی اثری دربهبود آن نمی گذارد.

نظرات بیماران بعد از عمل لیزر با دکتر ثابت

برای مشاهده ویدیوهای عمل و نظرات بیماران بر روی لینک زیر کلیک کنید.

دکتر بابک ثابت

انواع پماد های سوختگی وکاربرد ها آن

پماد سوختگی یا کرم های آنتی بیوتیکی اغلب برای پیشگیری یا درمان عفونت در بیماران با سوختگی درجه دو استفاده می شود. پماد های سوختگی می تواند کنترل درد را بسیار ساده تر کند و ممکن است اضطراب مراقبت از زخم را کاهش دهد. برای انتخاب کرم مناسب وخوب وهمچنین مدت استفاده ونحوه ی آن از پزشک جویا شود ما در این مقاله قصد داریم شما را با انواع پماد سوختگی و نحوه استفاده از آن‌ها آشنا کنیم. با ما تا انتهای این مطلب همراه باشید.

حتما بخوانید  علل ایجاد پیچ خوردگی روده یا ولولوس و عوارض خطرناک آن

پماد سیلور سولفادیازین:

پماد سیلور سولفادیازین که جز آنتی بیوتیک‌ها طبقه‌بندی می‌شود، از رشد باکتری‌ها و ایجاد عفونت جلوگیری می‌کند. از این پماد سوختگی برای پیشگیری و درمان عفونت ناشی از سوختگی‌های درجه ۲ و ۳ استفاده می‌شود.

پماد نیتروفورازون:

نیتروفورازون پمادی است که می‌تواند باکتری‌های گرم منفی و گرم مثبت را از بین ببرد. از این دارو برای درمان سوختگی‌های درجه ۲ و ۳ و رفع عفونت‌های پوستی استفاده می‌شود. مکانسیم نیتروفورازون مشخص نیست؛ اما به نظر می‌رسد که باعث مهار آنزیم‌های باکتریایی می‌شود.

پماد موپیروسین:

پماد موپیروسین، یک آنتی بیوتیک موضعی است که با طیف وسیعی از باکتری‌ها که باعث عفونت‌های پوستی می‌شوند، مقابله می‌کند. از این پماد سوختگی در سوختگی‌های خفیف استفاده می‌شود تا آسیب‌دیدگی بهبود یافته و از بروز عفونت جلوگیری شود.

پماد مفناید:

پماد مفناید نوعی آنتی بیوتیک موضعی است که در سوختگی‌های درجه ۲ و ۳ از بروز عفونت جلوگیری می‌کند. استفاده طولانی مدت از این پماد توصیه نمی‌شود؛ چون ممکن است باعث تغییر pH محیط شده و احتمال بروز عفونت ثانویه را افزایش دهد. از این پماد سوختگی باید در بیماران مبتلا به نارسایی حاد کلیوی با احتیاط مصرف شود.

پماد بنزوکائین:

بنزوکائین با تاثیری که روی پیام‌های عصبی دارد، درد ناشی از سوختگی‌های خفیف، آفتاب سوختگی و گزش حشرات را تسکین می‌دهد. استفاده از این پماد سوختگی برای شیرخواران کمتر از ۲ ماه و همچنین برای درمان سوختگی‌های شدید یا تاول‌دار توصیه نمی‌شود.

پماد سدیم هیالورونات:

این دارو که به اشکال مختلف تولید می‌شود، در درمان زخم‌های ناشی از سوختگی، زخم بستر و زخم پای دیابتی کاربرد دارد. استفاده از این پماد سوختگی در دوران بارداری و شیردهی توصیه نمی‌شود.

حتما بخوانید  جدی‌ترین عوارض یبوست را بشناسید؛ آیا یبوست خطرناک است؟

پماد زینک اکساید:

از پماد زینک اکساید برای درمان خراشیدگی‌های جزئی، سوختگی‌ها و گزش حشرات استفاده می‌شود.

پماد سوختگی آلفا:

پماد آلفا یک محصول گیاهی است که از آن برای درمان سوختگی‌های خفیف استفاده می‌شود. ماده موثر این پماد لاوسون نام دارد که از گیاه به دست می‌آید. تحقیقات نشان داده که این ماده التهاب را کاهش و سرعت بهبود زخم‌ها را افزایش می‌دهد؛ علاوه بر این، پماد سوختگی آلفا به دلیل داشتن خاصیت ضد باکتریایی از بروز عفونت در زخم پیشگیری می‌کند.

پماد کالاندولا:

از پماد گیاهی کالاندولا برای درمان ادرار سوختگی کودکان، آفتاب سوختگی، بریدگی‌های سطحی و ترک‌های پوستی استفاده می‌شود. این محصول در بهبود گزیدگی حشرات نیز موثر است. پماد کالاندولا خاصیت ضد التهابی داشته و گردش خون را بهبود می‌بخشد؛ در نتیجه، می‌تواند پوست‌های حساس و ملتهب را تسکین و سرعت تولید سلول‌های جدید را افزایش دهد. ذکر این نکته ضروری است که این پماد سوختگی ممکن است در اثر استفاده طولانی مدت باعث بروز حساسیت شود.

پماد سوختگی مینو:

از پماد سوختگی مینو برای رفع التهابات پوستی، بهبود ادرار سوختگی کودکان و درمان سوختگی‌های خفیف استفاده می‌شود. این پماد یک لایه محافظ روی پوست ایجاد کرده و درد و خارش را تسکین می‌دهد؛ همچنین، این پماد سوختگی از طریق کاهش ترشحات زخم زمینه را برای بهبودی سریع‌تر سوختگی‌ها فراهم می‌کند.

پماد ریکاو:

پماد ریکاو که در تهیه آن از مواد گیاهی استفاده شده، در درمان انواع سوختگی‌ها و ادرار سوختگی نقش داشته و التهابات پوستی ناشی از لیزر درمانی را کاهش می‌دهد. این پماد سوختگی درد و سوزش را تسکین داده و از ایجاد تاول‌های جدید جلوگیری می‌کند.

پماد سوختگی ناژو:

این پماد در درمان ادرار سوختگی کودکان، سوختگی‌های خفیف، زخم‌های سطحی و آفتاب سوختگی موثر است. پماد سوختگی ناژو بدون عارضه است؛ اما اگر بعد از مصرف آن دچار حساسیت پوستی شدید، باید استفاده از آن را قطع کرده و به پزشک مراجعه کنید.

حتما بخوانید  علائم میکروب معده (هلیکوباکتر) چیست، چگونه درمان می‌شود؟

پماد لیدوکائین:

لیدوکائین نوعی داروی موضعی است که برای کاهش درد و ناراحتی‌های پوستی مربوط به آفتاب‌ سوختگی، سوختگی، نیش حشرات و مواردی مانند آن به‌ کار می‌رود.

پماد دیبوکائین:

نوعی داروی بی‌حسی است که برای کاهش درد و خارش خفیف ناشی‌ از برش، سوختگی، نیش حشرات وآفتاب‌سوختگی استفاده می‌شود.

پماد سدیم هیالورونات:

سدیم هیالورونات مشابه مایعات اطراف مفاصل است و با حفظ رطوبت و جلوگیری از ترک‌خوردن یا آبسۀ پوست به‌عنوان روان‌کننده عمل می‌کند؛ این پماد سوختگی برای زخم‌هایی مانند زخم بستر، زخم پای دیابتی و زخم‌های سوختگی استفاده می‌شود.

پماد سوختگی مدرما:

ژل یا پماد سوختگی مدرما بهترین و مؤثرترین پماد برای برطرف‌‌کردن جای سوختگی یا هر نوع جای زخم است؛ این پماد همچنین حاوی مواد و لایه بردارهای دیگری مانند عصاره پیاز است که از خشکی پوست جلوگیری می‌کند؛ آلانتوئین اصلی‌ترین مادۀ موجود در پماد مدرما است که با آب‌رسانی به سلول‌های پوستی، آثار زخم را کاهش می‌دهد.

پماد سوختگی رژودرم:

پماد سوختگی رژودرم برای کاهش و هموارکردن آثار زخم، سوختگی، جراحی و بخیه‌های قدیمی مناسب است. استفاده بموقع از پماد سوختگی رژودرم آثار زخم را تا حدود زیادی از بین می‌برد و احتمال نیاز به جراحی پلاستیک را کاهش دهد.

نکات مهم برای استفاده از پماد سوختگی

پماد سوختگی را بیشتر یا کمتر از مقدار توصیه‌شده استفاده نکنید. حتما مدت درمان را کامل کنید و استفاده از پماد را زودتر از موعد مقرر قطع نکنید؛ هنگام استفاده از دارو دستورالعمل روی جعبه را بخوانید و از دستور پزشک پیروی کنید، اگر باردار هستید یا در دوران شیردهی به سر می‌برید، قبل از استفاده از دارو حتما با پزشک مشورت کنید.در صورت حساسیت به هریک از پمادهای سوختگی یا ایجاد حساسیت بعد از مصرف استفاده از آن را متوقف کنید و با پزشک مشورت کنید وقبل و بعد از استفاده از دارو دست‌های خود را بشویید و در زمان استفاده از پماد، از دستکش استریل استفاده کنید.

Picture of دکتر بابک ثابت (متخصص جراحی عمومی)

دکتر بابک ثابت (متخصص جراحی عمومی)

دکتر بابک ثابت متخصص جراحی عمومی - نظرات و اینستاگرام دکتر بابک ثابت - آدرس مطب و شماره تماس دکتر ثابت برای نوبت دهی - وبسایت تخصصی دکتر بابک ثابت

ارسال دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

× Send

برای اطلاع از هزینه عمل ها و مشاوره با پزشک در مورد:

1- درمان کیست مویی

2- درمان فیستول

3- درمان بواسیر

4- درمان زگیل

5- درمان میخچه

👇با شماره دکتر ثابت تماس بگیرید.👇