کلینیک زخم

کوردوما: علائم، عوارض و تشخیص

کوردوما
آنچه در این مقاله می خوانید:

کوردوما (Chordoma) تومورهای نادر استخوانی سرطانی هستند که در امتداد ستون فقرات یا پایه جمجمه یافت می شوند. کوردوماها معمولاً به کندی رشد می کنند و بر استخوان ها، بافت نرم و اعصاب مجاور فشار وارد می کنند. این منجر به علائمی مانند درد، سردرد، بی حسی، ضعف و مشکلات بینایی می شود. علائم دقیقی که کوردوما ایجاد می کند بسته به اندازه و محل آن متفاوت است.

در این مقاله کلینیک زخم علائم مرتبط با انواع مختلف کوردوما را مورد بحث قرار می دهد و راهنمایی هایی را در مورد زمان صحبت با پزشک را ارائه خواهد داد.

کردوما

علائم مکرر

چون کوردوما رشد کندی دارند، علائم ممکن است ماه ها یا سال ها ظاهر نشوند. همانطور که آنها بزرگتر می شوند و شروع به تحت تاثیر قرار دادن اعصاب میکنند که درد و علائم عصبی (علائمی که بر مغز، ستون فقرات و اعصاب تأثیر می گذارد) بیشتر قابل توجه خواهد بود.

اگر کوردوما به اندازه کافی بزرگ شود، ممکن است به طور فیزیکی تومور را که شبیه یک توده زیر پوست است، احساس یا مشاهده کرد.

علائم شایع کوردوما می تواند از فردی به فرد دیگر متفاوت باشد، بر اساس اینکه تومور چقدر بزرگ است و دقیقاً در کجا قرار دارد.

کوردومای پایه جمجمه

کوردوماهای واقع در چیزی که به عنوان قاعده جمجمه شناخته می شود (محلی که بالای ستون فقرات به قسمت پایینی می رسد.) تمایل دارند با علائمی که از گردن به بالا موضعی هستند ظاهر شوند. این کوردوماها بر اعصابی که حرکت صورت، چشم ها و گلو را کنترل می کنند تأثیر می گذارد.

علائم مکرر عبارتند از:

  • درد گردن یا صورت
  • دوبینی
  • سردرد
  • سوزن سوزن شدن یا بی حسی در صورت
  • فلج عضلات صورت (ضعف یا افتادگی عضلات صورت)
  • تغییرات در گفتار
  • مشکل در بلع

کوردوماهای خاجی و نخاعی

کوردوما در ناحیه خاجی (واقع در پایین ستون فقرات در نزدیکی دنبالچه) و در بقیه ستون فقرات معمولاً علائم کمی متفاوت است. آنها معمولاً نیمه پایینی بدن را تحت تأثیر قرار می دهند.

حتما بخوانید  چرا وقتی گرسنه نیستیم بی دلیل غذا می خوریم؟

این علائم می تواند شامل موارد زیر باشد:

  • درد دنبالچه، کمر یا کشاله ران
  • ضعف، بی حسی یا گزگز در اندام ها
  • از دست دادن کنترل روده یا مثانه
  • اختلال عملکرد جنسی
  • یک توده در ناحیه کمر

علائم نادر

علائم کمتری در ارتباط با کوردوما وجود دارد، از جمله:

  • خونریزی از جعبه صدا یا گلو (معروف به خونریزی حنجره)
  • خونریزی بینی
  • کاهش بینایی و شنوایی
  • از دست دادن هماهنگی
  • اختلالات حافظه

عوارض

کوردوما یک بیماری جدی است و بسته به آن عوارض احتمالی وجود دارد. برخی از عوارض احتمالی کوردوما عبارتند از:

  • کوردوماهای تکرار شونده: کوردوماهای مکرر، کوردوماهایی هستند که پس از درمان، مانند جراحی و پرتو درمانی، برمی‌گردند یا عود می‌کنند. کوردوما می تواند در همان مکان یا در نواحی مختلف بدن برگردد.
  • متاستاز: از آنجایی که کوردوماها سرطانی هستند، این تومورها می توانند در نواحی مجاور رشد کنند یا به آنها حمله کنند و به سایر قسمت های بدن، به طور معمول به ریه ها، کبد، استخوان ها و پوست گسترش یابند. این به عنوان متاستاز شناخته می شود. هنگامی که کوردوما متاستاز می دهد، می تواند زندگی را تهدید کند.
  • هیدروسفالی فشار طبیعی: گاهی اوقات یک کوردوما که در پایه جمجمه قرار دارد می تواند جریان جمجمه را مسدود کند مایع مغزی نخاعی (مایع معمولاً در نخاع و مغز یافت می شود). این وضعیت خطرناک باعث تجمع مایع در جمجمه می شود و به مغز فشار می آورد.

روش تشخیص تومور کوردوما

تومور کوردوما با توجه به تشخیص پزشک مربوطه، اگر احتمال وجود کوردوما را بدهند برای بیمار بیوپسی یا نمونه برداری را انجام میدهد. آزمایش بر روی سلول های مشکوک بدن به پزشک درصد بدخیم بودن یا نبودن تومور را اطلاع میدهد. این نمونه برداری از سلول های مشکوک از قاعده جمجمه صورت میگیرد که فراید بسیار حساسی بوده است.

حتما بخوانید  عوارض رابطه مقعدی چیست؟ نزدیکی از پشت و حاملگی

MRI یا سیتی اسکن از جمله روش های تشخیص تومور کوردوما است که به پزشک کمک میکند. تا اندازه و میزان پیشرفت تومور را بررسی کند.

بهترین روش درمان تومور کوردوما

برای درمان کوردوما نیازمند پزشکان و متخصصانی مانند متخصص گوش، حلق و بینی، متخصص آنکولوژی و پرتو درمانی متخصص گوش، حلق و بینی، متخصص آنکولوژی و پرتو درمانی هستیم که باید در فرایند درمان شرکت داشته باشند.

جراحی تومور کوردوما به دلیل رشد در ناحیه حساسی مانند پشت سر، در چندین مرحله انجام خواهد شد. در فرایند جراحی تومور در ستون فقرات جراح سعی دارد تومور را به همراه یک سری از بافت های سالم اطرافش بردارد که به دلیل نزدیک بودن به اعصاب و عروق خونی فرایند بسیار حساسی را در پی خواهد داشت.

پرتو درمانی

از پرتودرمانی به عنوان روش درمان موثر تر نام برده میشود. در این روش از پرتوهای بسیار قوی مانند اشعه ایکس و پروتون استفاده می شود که باعث از بین بردن سلول های سرطانی خواهد شد. پرتو درمانی میتواند جایگزین خوبی برای افرادی که امکان جراحی برای آنها وجود ندارد و افرادی که تومور در جمجمه آنها وجود دارد، باشد.

چه زمانی باید به پزشک مراجعه کرد

از آنجایی که کوردوما بسیار آهسته رشد می کند، ممکن است با علائم ظریف شروع شود، یا ممکن است سال ها طول بکشد تا علائم قابل توجه ظاهر شوند. برخی از افراد توده ای را در امتداد ستون فقرات خود یا در قاعده جمجمه احساس می کنند، در حالی که برخی دیگر ممکن است درد یا فشار را در قسمت های نزدیک بدن که تحت تأثیر کوردوما در حال رشد قرار گرفته اند، احساس کنند.

اگر شروع به تجربه هر یک از علائم زیر کردید، با پزشک خود مشورت کنید تا در مورد آن صحبت کنید:

  • کمردردی که از بین نمی رود
  • بی حسی یا ضعف در بازوها، پاها، باسن یا ناحیه کشاله ران
  • سردرد و دوبینی
  • مشکل در بلع
  • مشکل در راه رفتن یا حرکت دادن دست ها
  • مشکلات ناگهانی روده یا مثانه
  • یک توده قابل مشاهده در ستون فقرات یا دنبالچه
حتما بخوانید  علت نفخ شکم و راه‌های پیشگیری از این عارضه

علائم بیماری مشابه

علائم کوردوما می تواند بسیار شبیه علائم نوع دیگری از تومور استخوانی به نام کندروسارکوم. به همین دلیل ضروری است که در اسرع وقت برای تشخیص دقیق به پزشک مراجعه کنید.

خلاصه

کوردوما تومورهای استخوانی سرطانی نادر و با رشد آهسته ای هستند که باعث سردرد، درد و مشکلات عصبی می شوند. این علائم بر اساس اندازه کوردوما و محل قرارگیری آن در امتداد ستون فقرات یا پایه جمجمه متفاوت خواهد بود. کوردوما تومورهای جدی هستند و به محض مشاهده علائم باید با پزشک خود مشورت کنید.

علائم کوردوما در هر فرد احتمالاً کمی متفاوت به نظر می رسد. اگر فکر می کنید ممکن است هر یک از علائم کوردوما را، چه نادر یا شایع، تجربه کنید، مهم است که در اسرع وقت با یک پزشک مشورت کنید یا با کلینیک زخم تماس حاصل فرمایید تا شما را در این مورد بیشتر راهنمایی فرمایند. کوردوماها زمانی بهتر مدیریت و درمان می شوند که به سرعت تشخیص داده شوند تا از آسیب دائمی یا عوارض بالقوه تهدید کننده زندگی جلوگیری شود. به یاد داشته باشید که کوردوما بسیار نادر است و در حدود 1 از هر 1 میلیون نفر رخ می دهد. اما در مواقع رخ دادن بهتر از به پیش پزشک متخصصی بروید تا در هنگام درمان اطمینان کامل را کسب کنید.

Picture of دکتر بابک ثابت (متخصص جراحی عمومی)

دکتر بابک ثابت (متخصص جراحی عمومی)

دکتر بابک ثابت متخصص جراحی عمومی - نظرات و اینستاگرام دکتر بابک ثابت - آدرس مطب و شماره تماس دکتر ثابت برای نوبت دهی - وبسایت تخصصی دکتر بابک ثابت

ارسال دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

برای اطلاع از هزینه عمل ها و مشاوره با پزشک در مورد:

1- درمان کیست مویی

2- درمان فیستول

3- درمان بواسیر

4- درمان زگیل

5- درمان میخچه

👇با شماره دکتر ثابت تماس بگیرید.👇