کلینیک زخم

بواسیر خونی

بواسیر خونی
آنچه در این مقاله می خوانید:

در پاسخ به سوال بواسیر خونی چیست؟ باید گفت که بواسیر یا هموروئید خونی به ترشح خون از ناحیه ترومبوزه شده می‌گویند. هنگامی که بیماری بواسیر شدت پیدا کند، ناحیه رکتوم به دلیل کشش و التهاب دچار خونریزی می‌شود.

بیماری هموروئید عارضه نسبتا شایعی است و مهم‌ترین عامل بروز آن یبوست و اسهال مداوم می‌باشد. اکثر افراد به این موضوع بی توجهی می‌کنند و اقدامی در جهت درمان بواسیر ندارند. خونریزی از بواسیر معمولا بعد از دفع مدفوع اتفاق می‌افتد که بسیار خطرناک است.

از همین رو در صورت مشاهده بواسیر خونی بایستی سریعا به دکتر بواسیر برای درمان مراجعه نمود. زیرا هموروئید خونی نوع شدیدتری از بواسیر است و نیاز به درمان قطعی دارد. درمان قطعی این بیماری لیزر بواسیر است. در صورت پیشرفت بیماری نیز بایستی از عمل جراحی برای بهبود بیمار، استفاده نمود. بنابراین برای آشنایی با علائم بواسیر خونی و درمان آن تا انتهای مقاله همراه ما باشید.

اطلاعات تکمیلی بواسیر خونی
💎 علائم خون روشن در مدفوع یا دستمال توالت، درد شدید هنگام اجابت مزاج، التهاب و تورم، احساس دفع ناکامل
⭐ انواع بواسیر خونی داخلی، بواسیر خونی خارجی
⭐روش قطعی درمان لیزر درمانی، عمل جراحی سنتی
⭐بهترین مرکز درمان کلینیک زخم نور

علائم بواسیر خونی چیست؟

علائم بواسیر خونی
مشاهده خون در مدفوع یا دستمال توالت مهم‌ترین علامت بواسیر خونی است.

هموروئید یا بواسیر خونی تشخیص راحتی دارد و مهم‌ترین نشانه آن، خونریزی مقعد است. اما از آنجایی که بیماری‌های گوراشی دیگر مانند سرطان هم مشابه بواسیر هستند، برای تشخیص درست بایستی به پزشک متخصص مراجعه کرد. با این وجود علائم خونریزی بواسیر به شرح زیر است:

  • مشاهده خون روشن همراه مدفوع یا خون روی دستمال توالت
  • احساس درد شدید به هنگام دفع
  • التهاب و تورم مقعد
  • بیرون زدن زائده گوشتی از مقعد
  • احساس دفع ناکامل
  • ترشحات لزج و مخاطی

انواع هموروئید خونی

انواع هموروئید خونی
انواع هموروئید خونی شامل هموروئید خونی داخلی و هموروئید خونی خارجی می‌شود.

هموروئید یا بواسیر خونی در دو دسته قرار دارد که شامل بواسیر خونی داخلی و بواسیر خونی خارجی می‌شود. در بواسیر خونی داخلی، عروق رکتوم درگیر می‌شوند و علائم آن کمتر است. بیماران معمولا هنگامی متوجه بواسیر خونی داخلی می‌شوند که خونریزی داشته باشند.

بواسیر خونی خارجی، عضلات بیرونی مقعد را درگیر می‌کند و تورم و التهاب آن قابل مشاهده است. این نوع از بواسیر نیز با خونریزی همراه می‌باشد و در مقایسه با بواسیر داخلی، درد بیشتری دارد. زمانی که بواسیر با خونریزی همراه است، بایستی برای درمان قطعی به پزشک مراجعه نمود. زیرا اگر هموروئید خونی متورم شود، راه مقعد را مسدود کرده و مانع از خروج مدفوع می‌شود.

حتما بخوانید  هموروئید داخلی چیست؟

در صورتی که خونریزی شدید باشد، فرد مبتلا با کم خونی شدید مواجه می‌شود. همچنین احتمال ابتلا بیمار به هموروئید پرولاپس و مشکلات گردش خون نیز وجود دارد. به همین خاطر بایستی بواسیر خونی را جدی گرفته و برای درمان آن اقدام کرد.

برای مشاوره تخصصی با آقای دکتر ثابت و اطلاع از روش های درمانی تماس بگیرید.

درمان بواسیر خونی در خانه

درمان خانگی بواسیر خونی معمولا برای قبل از حاد شدن عارضه است. اما هنگامی که بیمار به درجه خونریزی هموروئید می‌رسد، بایستی برای درمان از لیزر یا جراحی سنتی استفاده نمود. با این وجود روش‌های خانگی موثر برای درمان هموروئید خونی به شرح زیر است:

  • حمام سیتز: استفاده از حمام سیتز یا نشستن در لگن آب گرم، باعث افزایش جریان خون در مقعد و بهبودی بواسیر می‌شود.
  • ورزش: ورزش تحرک بدن را بیشتر کرده و باعث فعالیت بهتر روده می‌شود. همچین به درمان این عارضه کمک می‌کند.
  • مصرف غذاهای سرشار از فیبر: غذاهای غنی از فیبر باعث دفع بهتر مدفوع می‌شوند و بیماری‌های گوارشی را برطرف می‌کنند.
  • مصرف زیاد مایعات: نوشیدن آب کافی نیز به درمان بواسیر کمک شایانی می‌کند.
  • کمپرس سرد: سرما تا میزان زیادی التهاب مقعد را کاهش می‌دهد و به تسکین درد کمک می‌کند. البته کمپرس گرم نیز به افزایش جریان خون در ناحیه مقعد کمک خواهد کرد.

درمان گیاهی بواسیر خونی

طب سنتی برای درمان بواسیر خونی راهکارهایی را پیشنهاد می‌دهد. البته درمان گیاهی، روشی قطعی برای بهبود هموروئید نمی‌باشد و تنها روند پیشرفت بیماری را کند می‌کند. از روش‌های درمان بواسیر در طب سنتی می‌توان به موارد زیر اشاره نمود:

  • استعمال آلوئه ورا: گیاه آلوئه ورا خاصیت ضد التهابی دارد و به تسکین درد بواسیر نیز کمک می‌کند. تنها کافیست مقداری از آلوئه ورا را به نواحی درگیر زده و به مدت 10 دقیقه محل مورد نظر را ماساژ دهید.
  • ترکیب روغن زیتون و کرچک: مخلوط روغن زیتون و کرچک به درمان یبوست کمک می‌کند و از طرفی برای بهبود هموروئید مناسب است.
  • چای کیسه‌ای: برای درمان التهاب ناحیه مقعد، چای کیسه‌ای را در آب خیس کرده و بر روی توده بیرون زده بگذارید. این کار را 3 مرتبه در روز انجام دهید تا از التهاب ناحیه مقعد کاسته شود.
  • خاکشیر: برای درمان یبوست، خاکشیر را با آب ولرم مخلوط کرده و صبح و شب میل نمایید.
  • انجیر: انجیر خشک خاصیت ملینی دارد و به درمان یبوست کمک می‌کند. تنها کافیست روزانه چند عدد انجیر را در آب خیس نموده و سپس آن‌ها را میل کنید.
  • سرکه سیب: سرکه سیب هم خاصیت ضدالتهابی دارد و برای درمان بواسیر موثر است. برای کاهش التهاب سرکه سیب را به نواحی درگیر بواسیر زده و به آن استراحت دهید.
حتما بخوانید  بواسیر چیست؟

بهترین دارو برای بواسیر خونی

دارو درمانی برای کاهش خونریزی مقعد و تسکین درد آن ناحیه موثر است. از بهترین داروها برای بواسیر خونی می‌توان به آنتی بیوتیک‌ها، مسکن‌ها، ملین‌ها و ضد التهاب‌ها اشاره نمود. پماد جلوگیری از خونریزی بواسیر نیز پماد آنتی هموروئید است که در داروخانه‌ها موجود می‌باشد.

دارو برای بواسیر خونی شامل هیدروکورتیزون و پراموکسین قوی می‌شود که در داروخانه‌ها موجود است. البته این داروها بایستی با تجویز پزشک مصرف شوند، از همین رو از مصرف خودسرانه دارو برای بواسیر خونی پرهیز کنید.

ایبوپروفن و ناپروکسن نیز برای تسکین درد و التهاب ناحیه مقعد مناسب هستند. همچنین لیدوکائین هم از جمله داروهای موضعی مهارکننده درد است که برای درمان موقت هموروئید خونی تاثیرگذار می‌باشد. بیمارانی که به یبوست دچار هستند، می‌توانند از پودر پروبیوتیک یا پروپیلن گلیکول برای دفع راحت‌تر مدفوع استفاده کنند.

درمان بواسیر خونی با لیزر و عمل جراحی

بواسیر خونی زمانی اتفاق می‌افتد که بیماری در مرحله پیشرفته قرار دارد. به همین دلیل اغلب درمان خانگی و دارویی موثر نمی‌باشد و بایستی از درمان تاثیر گذار و تهاجمی استفاده نمود. در میان دو روش لیزر و عمل جراحی، لیزر درمانی بهترین روش درمان هموروئید خونی است.

لیزر بواسیر خونی، بدون درد انجام می‌شود و نیاز به بستری ندارد. همچنین دوره نقاهت آن کوتاه بوده و با عفونت بعد از عمل همراه نمی‌باشد. در صورتی که عمل جراحی با درد و خونریزی همراه است و نیاز به بستری دارد. دوره نقاهت آن نیز طولانی است و احتمال عفونت بعد از عمل در آن بالاست.

حتما بخوانید  درمان بواسیر در بارداری

به همین خاطر به افرادی که درگیر بواسیر خونی هستند، پیشنهاد می‌شود سریعا برای درمان با لیزر اقدام کنند. کلینیک زخم یکی از بهترین کلینیک‌ها در تهران است که به درمان بواسیر با لیزر می‌پردازد. شما عزیزان می‌توانید برای معاینه و معالجه قطعی، با کلینیک تماس گرفته و نوبت رزرو کنید.

برای مشاوره تخصصی با آقای دکتر ثابت و اطلاع از روش های درمانی تماس بگیرید.

روش‌های پیشگیری از ابتلا به هموروئید خونی

برای جلوگیری از ابتلا به بواسیر خونی از وارد کردن فشار به ناحیه مقعد هنگام دفع مدفوع خودداری کنید. همچنین از نشستن طولانی مدت در توالت نیز پرهیز نمایید. برای درمان یبوست نیز از میوه، سبزیجات و غلات کامل استفاده نموده و آب کافی بنوشید.

پارگی بواسیر و خونریزی شدید، منجر به عوارض جدی می‌شود. به همین خاطر در صورت مشاهده خون در مدفوع یا دستمال توالت، برای تشخیص دقیق و درمان به پزشک متخصص مراجعه نمایید.

با توجه به پیشرفت علم و تکنولوژی، روش‌های بسیاری برای درمان هموروئید خونی بدون درد وجود دارد. این روش‌ها بیماری را با کمترین ناراحتی و عوارض سریع درمان می‌کند. به طوری که بیمار به سرعت بهبود می‌یابد و به فعالیت عادی خود بازمی‌گردد.

سوالات متداول

ایا بواسیر خونی خطرناک است؟

بله در صورتی که خونریزی زیاد باشد، خطرناک است و بایستی برای تشخیص و درمان به کلینیک بواسیر مراجعه نمود.

برای بند آوردن خون بواسیر چه باید کرد؟

سریع‌ترین راه برای بند آوردن خون بواسیر استفاده از کمپرس یخ است. کمپرس یخ از خونریزی جلوگیری می‌کند و خون هموروئید را بند می‌آورد.

چه زمانی بواسیر خونی نگران کننده است؟

زمانی که خونریزی مقعد پس از دفع مدفوع شدید باشد، نگران کننده است و بایستی به پزشک متخصص برای درمان قطعی مراجعه کرد.

Picture of دکتر بابک ثابت (متخصص جراحی عمومی)

دکتر بابک ثابت (متخصص جراحی عمومی)

دکتر بابک ثابت متخصص جراحی عمومی - نظرات و اینستاگرام دکتر بابک ثابت - آدرس مطب و شماره تماس دکتر ثابت برای نوبت دهی - وبسایت تخصصی دکتر بابک ثابت

ارسال دیدگاه

2 پاسخ

  1. برای خارش و درد بواسیر از شیاف آنتی هموروئید استفاده کنید تنها درمان خانگی برای درمان خونریزی مقعد و بیرون زدگی از کپسول ویتامین E بطور شیاف استفاده کنید

    1. دکتر بابک ثابت گفت:

      این موارد موثر است.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

برای اطلاع از هزینه عمل ها و مشاوره با پزشک در مورد:

1- درمان کیست مویی

2- درمان فیستول

3- درمان بواسیر

4- درمان زگیل

5- درمان میخچه

👇با شماره دکتر ثابت تماس بگیرید.👇