کلینیک زخم

از کجا بفهمیم بواسیر داخلی داریم؟

از کجا بفهمیم بواسیر داخلی داریم؟
آنچه در این مقاله می خوانید:

از کجا بفهمیم بواسیر داخلی داریم؟ علائم بواسیر داخلی چگونه نمایان می‌شود؟ در واقع بواسیر داخلی در حالت اولیه خود علائمی ندارد و بیمار آن را به چشم نخواهد دید. با این حال، پس از مدتی علائم آن به صورت درد و خونریزی پدیدار می‌شود.

در این مقاله کلینیک زخم به معرفی بواسیر داخلی، انواع و علائم آن خواهیم پرداخت. برای اطلاعات بیشتر در این زمینه می‌توانید با ما به شماره‌های ۰۲۱۲۶۲۳۰۳۰۶ و ۰۲۱۲۲۰۱۶۳۳۱  در تماس باشید. در کلینیک زخم معاینه بیماران برای تشخیص بواسیر و دیگر بیماری‌های نشیمنگاهی به صورت حرفه‌ای انجام می‌شود.

انواع هموروئید

بواسیر چیست؟ آیا انواع مختلفی دارد؟ هموروئید به انبوهی از سیاهرگ‌های متورم مقعد و پایین رکتوم گفته می‌شود. بواسیر شبیه رگ‌های واریسی ظاهر می‌شود. بواسیر می‌تواند در داخلی راست‌روده ایجاد شود که به آن بواسیر داخلی می‌گویند. همچنین، می‌تواند در زیر پوست اطراف مقعد به وجود آید که به آن بواسیر خارجی گفته می‌شود.

بواسیر داخلی چیست؟

بواسیر داخلی (Internal hemorrhoids) رگ‌های داخلی انتهای کانال مقعد را درگیر می‌کند. اگر توده رگ‌ها بیش از حد متورم شود امکان خونریزی وجود خواهد داشت. با آنکه در حالت اولیه توده درون کانال مقعد دردناک نیست، امّا زمانی که بزرگ شود و از مقعد بیرون بزند، تبدیل به پرولاپس خواهد شد.

تشخیص بیماری بواسیر داخلی توسط پزشک
تشخیص بیماری بواسیر داخلی توسط پزشک

همه افراد می‌توانند به بواسیر مبتلا شوند. هر چند در افراد زیر ۲۰ سال این بیماری شایع نیست و با افزایش سن این بیماری بیشتر شده و از سن ۶۵ سالگی به بعد کمتر شایع است. حدود نیمی از افراد بالای ۵۰ سال مبتلا به یک یا چند هموروئید هستند.

هموروئید داخلی می‌تواند علائم مختلفی از خود نشان دهد. درحالی‌که بواسیر خارجی ممکن است به‌خودی‌خود از بین برود، بواسیر داخلی به درمان جدی نیاز دارد. پزشکان به وسیله تجهیزات لازم به تشخیص این توده در راست‌روده خواهند پرداخت و سپس نسبت به درمان آن اقدام خواهند کرد.

انواع بواسیر داخلی

بر حسب میزان بیرون‌زدگی از کانال مقعد می‌توان بواسیر داخلی را دسته‌بندی کرد.

  • درجه ۱: بواسیر داخلی درجه ۱ از کانال مقعد به‌هیچ‌وجه بیرون نمی‌زند و اغلب علائمی از خود ایجاد نمی‌کند.
  • درجه ۲: در هنگام دفع مدفوع از کانال مقعد بیرون می‌زند و سپس به داخل باز می‌گردد. علائم آن خونریزی، خارش و درد است.
  • درجه ۳: این نوع پس از دفع مدفوع بیرون می‌زند؛ اما به‌خودی‌خود به داخل بر نمی‌گردد و نیاز به برگرداندن با انگشت یا دست را دارد. این نوع نیز با خون‌ریزی، خارش و درد شدید همراه است.
  • درجه ۴: در این حالت بواسیر به طور دائم از کانال مقعد بیرون می‌زند و حالتی بسیار دردناک ایجاد می‌کند. بهترین راه‌حل عمل لیزر بواسیر است.
حتما بخوانید  علائم بازگشت بواسیر

نظرات بیماران بعد از عمل لیزر با دکتر ثابت

برای مشاهده ویدیوهای عمل و نظرات بیماران بر روی لینک زیر کلیک کنید.

دکتر بابک ثابت

علائم بواسیر داخلی چیست؟

همان‌طور که در بالا نیز اشاره کردیم، بواسیرهای داخلی معمولاً از بیرون قابل مشاهده نیستند و در حالت اولیه علائم قابل توجهی از خود ایجاد نمی‌کنند. در واقع، تنها حدود ۵ درصد از افراد مبتلا به هموروئید داخلی علائم شدید را تجربه می‌کنند. این علائم در طول زمان و به آرامی ایجاد می‌شوند.

یکی از علائم رایج بواسیر داخلی، یافتن خون در هنگام اجابت مزاج است. این خون به طور معمول قرمز روشن است.

اگر بواسیر داخلی به درجه ۴ یا حالت پرولاپس (prolapsed) برسد، آن‌قدر متورم می‌شود که از مقعد بیرون می‌زند و با درد شدید همراه است.

تبدیل بواسیر داخلی به پرولاپس
تبدیل بواسیر داخلی به پرولاپس

همراه با خونریزی و پرولاپس، سایر علائم بواسیر داخلی ممکن است شامل موارد زیر باشد:

  • خارش اطراف مقعد
  • ناراحتی و سوزش در اطراف مقعد
  • ترشحات در مدفوع شما
  • مشکل یا ناراحتی در هنگام تمیز کردن پس از اجابت مزاج
  • احساس مسدود شدن مدفوع در مقعد

علتی که بواسیر داخلی ایجاد می‌شود چیست؟

به طور کلی، بواسیر داخلی به دلیل فشار روی وریدهای داخل راست‌روده ایجاد و افزایش پیدا می‌کند. این عوامل باعث ضعیف شده بافت‌های سیاهرگ در این ناحیه می‌شوند.

عوامل گفته شده شامل موارد زیر می‌شوند:

  • یبوست مزمن که منجر به فشار مکرر در توالت می‌شود
  • اسهال مزمن
  • داشتن یک رژیم غذایی کم فیبر
  • بلند کردن اجسام سنگین به طور مداوم
  • بارداری
  • افزایش سن

از کجا بدانیم بواسیر داخلی داریم؟

متأسفانه، تشخیص آن در حالت ابتدایی برای فرد می‌تواند سخت باشد، در نتیجه بهترین راه حال معاینه کانال مقعد و روده خواهد بود. شما می‌توانید با بهترین مرکز و دکتر بواسیر، کلینیک زخم در ارتباط باشید و وقت معاینه را مشخص کنید.

حتما بخوانید  تفاوت شقاق و بواسیر

برای تشخیص، پزشک متخصص در ابتدا در مورد علائم، سابقه پزشکی و سابقه پزشکی خانواده شما سوال خواهند کرد. این کار در تجویز داروی مناسب نیز کمک خواهد کرد و پزشک می‌تواند بهترین پماد برای بواسیر یا شیوه‌های درمانی دیگر را به شما توصیه کند.

در مرحله بعد، پزشک مقعد شما را بررسی خواهد کرد که آیا بواسیر خارجی یا بواسیر داخلی پرولاپس را دارید یا خیر.

برای معاینه بواسیر داخلی، پزشک از دستکش بهداشتی و تجهیزاتی مانند آنوسکوپ، پروکتوسکوپ یا سیگموئیدسکوپ برای تشخیص بیماری استفاده می‌کند.

اگر دچار خون‌ریزی باشید، باید مطمئن شد که این حالت به دلیل بواسیر است و بیماری دیگری در آن نقش ندارد. برای تشخیص و اطمینان از این حالت، پزشک از کولونوسکوپی استفاده می‌کند.

کولونوسکوپی یک آزمایش پزشکی است که برای بررسی داخل روده بزرگ (کولون) و راست روده (رکتوم) استفاده می‌شود. در این آزمایش، یک لوله بلند و انعطاف پذیر به نام کولونوسکوپ از طریق مقعد وارد روده بزرگ می‌شود.

کولونوسکوپ دارای یک دوربین ویدئویی کوچک در انتهای آن است که به پزشک اجازه می‌دهد تا داخل روده بزرگ را مشاهده کند. شما می‌توانید این ویدئو و همچنین فیلم عمل جراحی بواسیر را مشاهده کنید.

شیوه های درمان بواسیر داخلی
شیوه های درمان بواسیر داخلی

شیوه‌های درمان بواسیر داخلی

پزشک پس از معاینه با توجه به شدت علائم یکی از شیوه درمان بواسیر را به شما توصیه خواهد کرد.

  • درمان‌های خانگی
  • لیزردرمانی
  • جراحی

درمانی‌های خانگی برای بواسیر درجه ۱ و ۲ موثر است و شامل به‌کارگیری مواد طبیعی و گیاهی مانند زردچوبه و روغن برای بواسیر می‌شود. همچنین، پزشک کرم و شیاف برای شما تجویز خواهد کرد.

حتما بخوانید  مراقبت های قبل عمل بواسیر

شما می‌توانید از کمپرس آب سرد نیز استفاده کنید. کمپرس را به مدت ۱۵ تا ۲۰ دقیقه روی ناحیه قرار دهید. درمان گیاهی بیرون‌زدگی بواسیر نیز می‌تواند موثر باشد.

لیزردرمانی یک روش سرپایی است که برای درمان بواسیر داخلی به کار گرفته می‌شود. لیزردرمانی بواسیر به طور معمول برای درمان بواسیر درجه ۲ و ۳ موثر خواهد بود.

در حالتی که بواسیر داخلی به صورت پرولاپس در آمده باشد، نیاز به جراحی خواهید داشت. روش‌های جراحی برای درمان این حالت شامل موارد زیر می‌شود:

  • هموروئیدکتومی: در این روش، بواسیر به طور کامل برداشته می‌شود.
  • لیفت هموروئید: در این روش، بواسیر به جای برداشتن، به محل خود برگردانده می‌شود.
  • لیزر هموروئیدکتومی: در این روش، از لیزر برای برداشتن بواسیر استفاده می‌شود.

برای مشاوره تخصصی با آقای دکتر ثابت و اطلاع از روش های درمانی تماس بگیرید.

سخن پایانی

بواسیر داخلی یک بیماری رایج است که در بسیاری از افراد، به ویژه همراه با افزایش سن، شایع است. بواسیر داخلی ممکن است قابل مشاهده نباشد و علائمی ایجاد نکند.

با تغییر سبک زندگی و رژیم غذایی مانند مصرف بیشتر فیبر و نوشیدن آب کافی بسیاری از بواسیر در مراحل اولیه درمان می‌شوند. توجه به راه‌های پیشگیری از بواسیر می‌تواند مانع از شکل‌گیری و گسترش آن شود.

در صورتی که علائمی مانند خونریزی، درد یا خارش در نزدیکی مقعد خود را تجربه کردید، برای تشخیص و درمان مناسب با پزشک مشورت کنید. شما همواره می‌توانید با پرسنل مجموعه کلینیک زخم در ارتباط باشید تا راهنمایی‌های لازم را دریافت کرده و نسبت به تعیین وقت برای معاینه و درمان اقدام نمایید.

سوالات متداول

چگونه بواسیر داخلی را رفع کنیم؟

در حال اولیه سعی کنید از درمان‌های خانگی استفاده کنید. غذاهای پر فیبر بخورید و در صورت نیاز از کرم یا شیاف استفاده کنید.

آیا بواسیر داخلی به‌خودی‌خود از بین می‌رود؟

متأسفانه، زمانی که علائم بواسیر داخلی دیده می‌شوند، بواسیر داخلی هرگز بدون درمان به طور کامل از بین نمی‌رود.

Picture of دکتر بابک ثابت (متخصص جراحی عمومی)

دکتر بابک ثابت (متخصص جراحی عمومی)

دکتر بابک ثابت متخصص جراحی عمومی - نظرات و اینستاگرام دکتر بابک ثابت - آدرس مطب و شماره تماس دکتر ثابت برای نوبت دهی - وبسایت تخصصی دکتر بابک ثابت

ارسال دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

برای اطلاع از هزینه عمل ها و مشاوره با پزشک در مورد:

1- درمان کیست مویی

2- درمان فیستول

3- درمان بواسیر

4- درمان زگیل

5- درمان میخچه

👇با شماره دکتر ثابت تماس بگیرید.👇