پینه را پیش از زخم شدن، جدی بگیرید!
به احتمال خیلی زیاد تا به حال خود و یا اطرافیانتان پینه را تجربه کردهاید. پینه از اصطکاک مکرر، سایش یا تحریک و فشار روی پوست ایجاد میشود و شایعترین علت ایجاد آن کفشهاییاند که اندازهی پایتان نیستند. اما نگران نباشید با کمی توجه و مراقبت میتوان از اکثر موارد پینه پیشگیری کرد. در این مواقع با ما همراه باشید تا باهم دربارهی زخم پینه بیشتر بدانیم.
پینه چیست؟
پینه بخشی از لایه خارجی پوست است که به دلیل اصطکاک، فشار یا تحریک ضخیم میشود. پینه اغلب روی پاها ایجاد میشود، اما روی دستها، آرنجها یا زانوها نیز ممکن است به وجود بیاید.
پینهها معمولاً بدون درد هستند و ناراحتی زیادی ایجاد نمیکنند و فقط با لمس ناحیه ایجادشده متوجه یک برآمدگی خواهید شد. با این حال، هنگام راه رفتن که کفش به آنها فشار وارد میکند، ممکن است دردناک شوند.
پینهها اغلب بزرگتر و پهنتر از میخچه هستند و لبههای آن کمتر مشخص است. همچنین آنها درجایی ظاهر میشوند که پوست مکرراً به چیزی مانند استخوان، کفش یا زمین ساییده میشود.
پینه پلانتار نوع خاصی از زخم پینه است که در پایین پاشنه پا ایجاد میشود. این حالت زمانی اتفاق میافتد که یکی از استخوانهای پا بلندتر از دیگری باشد و هنگام راه رفتن با شدت بیشتری به زمین برخورد کند. این امر باعث ضخیم شدن پوست زیر این استخوان میشود.
چه چیزی باعث پینه میشود؟
شایعترین علت به وجود آمدن پینه هرگونه فشار یا اصطکاک روی پوست است.
مواردی که میتوانند باعث فشار و اصطکاک شوند عبارتاند از:
- پوشیدن کفشهای خیلی تنگ، خیلی گشاد و یا پاشنهبلند
- وجود درزی درون کفش که با پنجه پا اصطکاک دارد
- پوشیدن جورابهای نامناسبی که اندازه پا نیستند
- جوراب نپوشیدن
- بپا برهنه راه رفتند، زیرا در این حالت پوست برای محافظت از خود ضخیم میشود
- استفاده از ابزاردستی، تجهیزات ورزشی یا آلات موسیقی بدون پوشیدن دستکش
- دوچرخهسواری مکرر
- زانو زدن یا تکیه دادن زیاد از حد آرنج روی میز
عوامل خطرساز دیگر عبارتاند از بالا بودن سن، بیماریهای مفصلی، سایر مشکلات پا مانند بونیون یا انگشت چکشی، راه رفتن زیاد روی سطوح صاف یا صاف بودن کف پا.