کلینیک زخم

هموروئید ترومبوزه | بواسیر خارجی

یکی از انواع بیماری هموروئید، هموروئید ترومبوزه ( بواسیر خارجی ) است. برای شناخت دقیق هموروئید ترومبوزه ابتدا باید ساختار مقعد را بشناسیم. در حقیقت هموروئید قسمتی از ساختار طبیعی کانال مقعد است که بین قسمت پایانی رکتوم و دهانه مقعد و پایین تر از دیافراگم لگنی له طول ۳ الی ۵ سانتی متر وجود دارد. هموروئید گره هایی مانند خوشه در کانال مقعد هستند که از بافت همبند، بافت عروق خونی و عضلات صاف تشکیل شده اند و اطراف دیواره کانال مقعد را فرا گرفته اند. این خوشه ها بر اساس محل قرار گیری به دو دسته داخلی و خارجی تقسیم بندی می شوند. عروق خونی درون کانال مقعد هموروئید داخلی هستند. در مقابل هموروئید خارجی، دارای اعصاب سوماتیک نیز بوده و به شکل خوشه هایی از عروق خونی در قسمت بیرونی کانال مقعد قرار گرفته اند. اگر هر کدام از عروق خونی داخلی یا خارجی دچار التهاب، ورم و یا بیرون افتادگی شوند از عبارت هموروئید برای توصیف روند پاتولوژیک بیماری نیز استفاده می شود.
درمان هموروئید ترومبوزه یا بواسیر خارجی
آنچه در این مقاله می خوانید:

زمانی که لخته خون یا حالت ترومبوز در داخل عروق خونی مقعد به وجود می آید، هموروئید ترومبوزه شکل گرفته است. به عبارتی در هنگام التهاب و اتساع عروق، خون در آنها جمع شده و به لخته تبدیل می شود. معمولا حالت ترومبوز در هموروئید خارجی بیشتر دیده می شود. خوشبختانه هموروئید ترومبوزه بیماری خطرناک و یا کشنده ای نیست اما به دلیل وجود اعصاب سوماتیک در این ناحیه می تواند بسیار دردناک باشد. این هموروئید با نام های دیگری مانند بیماری هموروئید حاد، هماتوم آنال ، هماتوم پری آنال و ترومبوز پری آنال نیز دارد.

نوبت دهی در کوتاه ترین زمان برای درمان بواسیر (هموروئید)

جهت اطلاع از هزینه ها و نوبت دهی سریع با مشاوران کلینیک زخم (دکتر ثابت) تماس بگیرید.

علائم و نشانه های هموروئید ترومبوزه

  • درد زیاد ناحیه مقعد به ویژه هنگام نشستن، دفع مدفوع و قدم زدن
  • خارش اطراف مقعد
  • خونریزی با رنگ تیره
  • ورم و التهاب اطراف مقعد
  • ایجاد توده در اطراف مقعد
  • عفونت و تشکیل آبسه چرکی و گاهی بروز تب

هموروئید ترومبوزه ممکن است به صورت یک یا چندین گره پر خون دایره ای شکل مایل به رنگ آبی دیده شود. در بیشتر موارد، این لخته خون توسط بدن جذب می شود و علائم خود به خود از بین می روند. دلایل بروز هموروئید مربوط به رژیم غذایی نا مناسب است. البته دلایل دیگری مانند افزایش فشار در داخل شکم به دلیل یبوست، بارداری و شل شدن عضلات مقعدی به دلیل افزایش سن یا ژنتیک را می توان نام برد.

حتما بخوانید  بهترین پماد برای بواسیر

علائم این بیماری، ممکن است مشابه بیماریهایی مانند شقاق، آبسه، فیستول مقعدی، بیماریهای التهابی روده، پرولاپس رکتال و یا نئوپلازی نیز باشد. خونریزی معمولا به دلایل مختلف از جمله پولیپ یا سرطان و بیماریهای دیگر مقعد رخ می دهد. بنابراین انجام معاینات دقیق به تشخیص دقیق بیماری کمک می کند. برای مثال با تست سیگموئیدوسکوپی احتمال وجود نئوپلازی یا بیماری هموروئید داخلی قابل رد شدن است.

 

ارسال عکس ها از طریق شماره واتساپ زیر امکان پذیر است.

درمان هموروئید ترومبوزه

بسیاری از آنان بدون هیچ علائم خاصی ناگهان دچار هموروئید ترومبوزه می شوند.

درمانهای موضعی به درد ناشی از ورم و فشار، كمك چندانی نمی کنند. درد هموروئید ترومبوزه در ۴۸ ساعت به اوج خود رسیده و پس از ۴ روز معمولا از بین می رود اما عدم تخلیه و هموروئیدکتومی این گره باعث ایجاد گوشت اضافه در ناحیه مقعد می شود. بهتر است درمان این بیماری با لیزر هموروئید انجام گیرد. انواع هموروئید و شقاق را می توان با لیزر و در یک جلسه درمان کرد.

این تصور اشتباه است که هر خونریزی از مقعد به دلیل هموروئید است. خونریزی از مقعد می تواند علائم بیماری های دیگری مانند سرطان کولورکتال روده بزرگ و یا سرطان مقعد نیز باشد. لازم به ذکر است که هنگام خونریزی شدید و احساس سرگیجه یا ضعف باید هر چه سریع تر به اورژانس مراجعه شود.

دکتر بابک ثابت
دکتر بابک ثابت

دکتر بابک ثابت متخصص جراحی عمومی - نظرات و اینستاگرام دکتر بابک ثابت - آدرس مطب و شماره تماس دکتر ثابت برای نوبت دهی - وبسایت تخصصی دکتر بابک ثابت

ارسال دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

سوالی دارید؟ ما در واتساپ آنلاین هستیم

برای اطلاع از هزینه عمل ها و مشاوره با پزشک در مورد:

1- درمان کیست مویی

2- درمان فیستول

3- درمان بواسیر

4- درمان زگیل

5- درمان میخچه

👇با شماره دکتر ثابت تماس بگیرید.👇