کلینیک زخم

درمان بواسیر در زنان

درمان بواسیر در زنان
آنچه در این مقاله می خوانید:

درمان بواسیر در زنان به شدت بیماری بستگی دارد. در موارد خفیف، درمان‌های خانگی و داروهای موضعی مفید هستند. در حالت شدیدتر، ممکن است نیاز به درمان‌های پزشکی یا جراحی وجود داشته باشد.

بواسیر با هموروئید یک بیماری شایع در زنان و مردان است و عدم توجه به آن و تاخیر در درمان مشکلاتی جدی را به همراه خواهد داشت. از این رو در این مقاله مجله کلینیک زخم به بررسی شیوه‌های درمان بواسیر در زنان خواهیم پرداخت.

یکی از بهترین روش‌های درمانی، لیزر بواسیر است که شما می‌توانید در مجموعه کلینیک زخم آن را به صورت سرپایی و با هزینه‌ای مناسب انجام دهید. برای اطلاعات بیشتر با پرسنل مجموعه کلینیک زخم تهران از طریق شماره‌های ۰۲۱۲۶۲۳۰۳۰۶ و ۰۲۱۲۲۰۱۶۳۳۱ در تماس باشد.

بواسیر در زنان چگونه است؟

بواسیر می‌تواند به دلیل افزایش سن، فشار ناشی از بارداری، اضافه وزن یا فشار در هنگام اجابت مزاج ایجاد شود. در میان‌سالی، بواسیر اغلب به عنوان یک بیماری شایع مطرح می‌شود.

تا سن ۵۰ سالگی، حدود نیمی از جمعیت یک یا چند مورد از علائم آن را تجربه کرده‌اند که شامل درد مقعدی، خارش، خونریزی و احتمالاً بیرون زدگی بواسیر از کانال مقعد می‌شود.

اگرچه بواسیر به ندرت خطرناک می‌شود، امّا می‌تواند عود کرده و بسیار دردناک شود. خوشبختانه روش‌های درمانی زیادی برای آن وجود دارد. برای درک بهتر روش‌های درمان لازم است بدانید که بواسیر چیست و چه علائم دارد و عوامل ایجاد آن چیست. در ادامه به علائم آن و سپس شیوه‌های درمان بواسیر در زنان خواهیم پرداخت.

درمان به موقع بواسیر در زنان
درمان به موقع بواسیر در زنان

علائم بواسیر

علائم بیماری بواسیر در زنان، مردان و کودکان مشابه است. در صورتی که کودک شما نیز از این علائم رنج می‌برد، لازم است به مطالعه درمان بواسیر در کودکان بپردازید:

  • خونریزی
  • خارش یا سوزش در ناحیه مقعد
  • ناراحتی، درد یا درد در اطراف مقعد
  • احساس کردن توده‌ها یا تورم در ناحیه مقعد
  • گشاد شدن یا برآمدگی ورید که ممکن است بسته به محل وقوع آن دردناک باشد یا نباشد.

علائم گفته شده ممکن است در عرض چند روز ناپدید شوند یا برای مدت طولانی ادامه یابند و زندگی فرد را مختلف کنند. عوارض درمان نکردن بواسیر کم نیست و همواره بهتر است در اولین فرصت نسبت به درمان آن اقدام کنید. برای انجام معاینه بالینی با پرسنل کلینیک زخم در تماس باشید.

حتما بخوانید  فیلم عمل جراحی بواسیر

نظرات بیماران بعد از عمل لیزر با دکتر ثابت

برای مشاهده ویدیوهای عمل و نظرات بیماران بر روی لینک زیر کلیک کنید.

دکتر بابک ثابت

علل بواسیر در زنان

برای درمان بواسیر در زنان لازم است علل آن را بررسی کنیم:

  • بارداری: در دوران بارداری، بافت‌های راست‌روده ضعیف‌تر می‌شوند و هورمون‌ها باعث شل شدن رگ‌ها و متورم شدن آنها می‌شوند. هموروئید ممکن است در ۳۵ درصد از زنان باردار رخ دهد.
  • افزایش سن: بواسیر در میان بزرگسالانی که بالای ۵۰ سال سن دارند شایع‌تر است. با این حال، جوانان و کودکان نیز می‌توانند به آن دچار شوند.
  • اسهال: بواسیر ممکن است بر اثر اسهال مزمن ایجاد شود.
  • یبوست مزمن: فشار آوردن برای حرکت مدفوع باعث می‌شود تا فشار بیشتری بر دیواره رگ‌های خونی وارد شود که نتیجه آن بواسیر است.
  • نشستن بیش از حد طولانی: گذراندن مدت طولانی در وضعیت نشسته می‌تواند باعث ایجاد بواسیر شود.
  • رژیم غذایی: آیا می‌دانید چه چیزهایی برای بواسیر ضرر دارد؟ غذاهای کم فیبر باعث بدتر شدن بواسیر می‌شوند.
  • رابطه مقعدی: این امر می‌تواند باعث ایجاد بواسیر جدید یا بدتر شدن بواسیر موجود شود.
  • ژنتیک: برخی افراد به صورت مورثی بیشتر در خطر ابتلا به بواسیر قرار می‌گیرند.
بواسیر داخلی و خارجی در زنان
بواسیر داخلی و خارجی در زنان

شیوه‌های درمان بواسیر در زنان

در بیشتر موارد، اقدامات ساده می‌تواند علائم بواسیر را کاهش دهد. با این وجود، در برخی از موارد که بواسیر خونی یا نوع پرولاپس ایجاد می‌شود نیاز به مصرف دارو یا جراحی وجود خواهد داشت.

درمان‌های خانگی

درمان‌های خانگی زیر ممکن است به تسکین علائم هموروئید کمک کند:

  • کرم‌ها و پمادهای موضعی: مصرف بهترین پماد برای بواسیر به کاهش التهاب، خارش و ناراحتی بواسیر خارجی کمک می‌کند. همچنین می‌توانید از درمان گیاهی بیرون زدگی بواسیر استفاده کنید.
  • مکمل‌های فیبر: در صورتی که رژیم غذایی شما حاوی فیبر کمی می‌شود، لازم است آن را افزایش دهید و تا زمان بهبود از مکمل‌های فیبر کمک بگیرید.
  • کمپرس یخ و کمپرس سرد: استفاده از آنها در ناحیه آسیب دید به کاهش درد کمک خواهد کرد.
  • حمام سیتز: حمام سیتز شامل نشستن در وان آب گرم و کم‌عمق است. مصرف چند بار در روز آن به کاهش درد کمک می‌کند.
  • مسکن‌ها: مسکن‌ها را تنها در صورتی مصرف کنید که با پزشک مشورت کرده باشید. آسپرین، ایبوپروفین و استامینوفن به کاهش درد و تسریع روند درمان بواسیر در زنان کمک می‌کند.
حتما بخوانید  بهترین پماد برای بواسیر

گزینه‌های درمانی غیرجراحی

اگر درمان‌های خانگی تاثیر نداشتند، فرد باید به پزشک مراجعه کند. برای درمان بواسیر در زنان در کلینیک زخم پرسنل خانم معاینه و بررسی اولیه را انجام خواهند داد تا شما در راحتی کامل باشید.

گزینه‌های غیرجراحی شامل موارد زیر می‌شوند:

  • بستن با نوار یا باند لیگاسیون پلاستیکی: این روش سرپایی برای بواسیر داخلی شامل قرار دادن یک نوار روی محل اتصال بواسیر به بدن می‌شود تا جریان خون آن را مسدود کند. در این حالت بواسیر کوچک می‌شود و در نهایت می‌افتد.
  • اسکلروتراپی: در این روش، پزشکان مایعی را به توده بواسیر داخلی تزریق می‌کنند. در نتیجه آن زخمی ایجاد می‌شود که جریان خون را به بواسیر قطع می‌کند و باعث کوچک شدن آن خواهد شد.
  • فتوکواگولاسیون مادون‌قرمز: تابش نور مادون‌قرمز به توده بواسیر، ناحیه را گرم می‌کند و باعث ایجاد یک زخم جریان خون به آن ناحیه را مسدود خواهد کرد.
  • انعقاد الکتریکی: پزشکان از جریان الکتریکی کم برای سوزاندن بافت آسیب دیده استفاده کرده و جریان خون بواسیر را قطع می‌کنند. در این حالت پزشک معمولاً از بی‌حسی موضعی استفاده می‌کند.
شیوه های درمانی مختلف بواسیر در زنان
شیوه های درمانی مختلف بواسیر در زنان

درمان بواسیر در زنان با لیزر

درمان بواسیر با لیزر یکی از روش‌های درمانی مؤثر و کم تهاجمی است که در زنان و مردان قابل انجام است. در این روش، از لیزر برای از بین بردن بافت‌های آسیب‌دیده بواسیر استفاده می‌شود.

لیزردرمانی بواسیر در زنان مزایای زیر را دارد:

  • دوره بهبودی کوتاه‌تر
  • درد و ناراحتی کمتر
  • احتمال عود کمتر

در این روش، بیمار تحت بی‌حسی موضعی قرار می‌گیرد. سپس، پزشک از لیزر برای از بین بردن بافت‌های آسیب‌دیده بواسیر استفاده می‌کند. بهترین تجهیزات برای لیزر  بواسیر در کلینیک زخم استفاده می‌شوند تا درمان بواسیر با موفقیت انجام شود.

حتما بخوانید  تفاوت بواسیر و فیستول

لیزر درمانی بواسیر در زنان معمولاً در یک جلسه انجام می‌شود. پس از عمل، بیمار می‌تواند به خانه برگردد. در برخی موارد، ممکن است پزشک به بیمار توصیه کند که تا چند روز پس از عمل استراحت کند. ضروری است برای بهبود کامل به نکات دوران نقاهت بعد از عمل بواسیر توجه کنید.

برای مشاوره تخصصی با آقای دکتر ثابت و اطلاع از روش های درمانی تماس بگیرید.

جراحی بواسیر در زنان

هموروئیدکتومی یک روش سنتی برای درمان بواسیر در زنان است. در این حالت یک برش باریک در اطراف بافت بواسیر خارجی یا داخلی ایجاد می‌شود و رگ‌های خونی مختلف برداشته می‌شوند.

با آنکه این روش عوارض کمی به همراه دارد امّا عملی دردناک به شمار می‌آید. این عمل جراحی به بیهوشی عمومی نیاز خواهد داشت و باید حداقل 7 تا 10 روز در خانه استراحت کنید.

سخن پایانی

درمان بواسیر در زنان و مردان مشابه است، با این حال زنان به دلیل بارداری یا زایمان باید در مصرف داروها و پمادها بیشتر دقت کنند. برای مصرف هر گونه دارو برای کاهش التهاب و درد بواسیر توصیه می‌کنیم با پزشک مشورت کنید.

پرسنل مجموعه کلینیک زخم همواره آماده پاسخگویی و ارائه مشاوره به شما بانوان خواهند بود.

سؤال‌های متداول

علت بواسیر در زنان چیست؟

سیاهرگ‌های اطراف مقعد تحت فشار قرار گرفته و کشیده می‌شوند و در نتیجه متورم خواهند شد. نشستن طولانی مدت و فشار در هنگام اجابت مزاج باعث ایجاد این تورم و بواسیر می‌شود.

آیا هموروئید در زنان خودبه‌خود از بین می‌رود؟

اگر بواسیر کوچک و در مراحل اولیه باشد، ممکن است بدون درمانی از بین برود. امّا بواسیر خارجی برای مدت طولانی باقی می‌ماند و دردناک است.

Picture of دکتر بابک ثابت (متخصص جراحی عمومی)

دکتر بابک ثابت (متخصص جراحی عمومی)

دکتر بابک ثابت متخصص جراحی عمومی - نظرات و اینستاگرام دکتر بابک ثابت - آدرس مطب و شماره تماس دکتر ثابت برای نوبت دهی - وبسایت تخصصی دکتر بابک ثابت

ارسال دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

برای اطلاع از هزینه عمل ها و مشاوره با پزشک در مورد:

1- درمان کیست مویی

2- درمان فیستول

3- درمان بواسیر

4- درمان زگیل

5- درمان میخچه

👇با شماره دکتر ثابت تماس بگیرید.👇